Американський військовий аналітик візуалізував навчання «Захід-2017»

Американський військовий аналітик візуалізував навчання «Захід-2017»

РФ і Білорусь під час навчань відпрацювали шість важливих завдань

Військовий аналітик із США Ніколас Маєрс представив власне бачення, що протягом 14-20 вересня 2017 року під час стратегічних навчань відпрацьовували війська Білорусі і Західного військового округу РФ. Стаття під назвою «Все, що ви хотіли знати про навчання Захід-2017» авторства Маєрса біла опублікована у виданні The National Interest.

В ній автор представив власне бачення, що протягом 14-20 вересня 2017 року під час стратегічних навчань відпрацьовували війська Білорусі і Західного військового округу РФ. На думку Ніколаса Маєрса це чітко показує пріоритети російського Генерального штабу. Серед всього іншого важливе значення мали відпрацювання відбиття масованих ударів авіації гіпотетичного противника за допомогою систем ППО. Тим самим росіяни винесли уроки війн в Югославії, коли США за допомогою ударів військово-повітряний сил (ВПС) без загрози для себе зуміли досягати політичних цілей. Із іншого боку, як нагадує американський військовий аналітик під час навчань «Захід-2017» російські ВПС відпрацювали низку завдань – бойові патрулювання, перехоплення і надання підтримки сухопутним військам.

Іншими важливими елементами російсько-білоруських навчань стало відпрацювання як конвенційних сценаріїв, включно із масштабними наступальними операціями, так і протидію терористам і незаконним військовим формуванням. Окремим елементом навчань «Захід-2017» стало відпрацювання сценаріїв унеможливлення НАТО вільно проектувати силу – особливо це стосується вразливого Калінінградського анклаву. Паралельно із цим принципове значення мали тренування РФ щодо нанесення ударів в тил НАТО на фоні того, що після розширення Альянс отримав відповідну стратегічну глибину. Окрім того під час навчань «Захід-2017» було важливо перевірити систему призиву і використання резервістів, чим активно займалася Білорусь.

Однак дослідження Ніколаса Маєрса цікаве і тим, що автор візуалізував як російські і білоруські військові частини, які були залучені до навчань, так і те що вони відпрацьовували на відповідних полігонах.  

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: