Бойовики обстріляли школу у Новотошківському на Донбасі

Бойовики обстріляли школу у Новотошківському на Донбасі
Фото: lug.gp.gov.ua

Прокуратура відкрила справу

У Луганській області прокуратура відкрила провадження за фактом обстрілу пришкільної території проросійськими бойовиками у Новотошківському. Про це повідомляє пресслужба прокуратури області.

За даними відомства, 1 квітня незаконні збройні формування обстріляли пришкільну територію та житловий сектор Новотошківського. Один зі снарядів розірвався в безпосередній близькості приміщення школи.

«У ході огляду місця події встановлено, що обстріл здійснено з боку незаконних збройних формувань РФ із застосуванням забороненого мінськими домовленостями озброєння. Один зі снарядів розірвався на пришкільній території, в безпосередній близькості від приміщення навчально-виховного комплексу та на відстані менш як 10 метрів від п’ятиповерхового житлового будинку», - розповіли в прокуратурі.

Зазначається, що прокуратура розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 438 КК України, тобто порушення законів та звичаїв війни. Дії бойовиків суперечать статті 52 Додаткового протоколу до Женевської конвенції від 12 серпня 1949 року та статті 25 Гаазької конвенції 1907 року.

Як повідомлялось, за добу, що минула, збройні формування Російської Федерації здійснили 11 обстрілів позицій Об’єднаних сил, шість з яких — із застосуванням заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм. Всю свою активність ворог зосередив у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: