Церковна громада на Черкащині хоче розірвати зв’язки з Московським патріархатом

Церковна громада на Черкащині хоче розірвати зв’язки з Московським патріархатом
Отець Стефан Горбунов, настоятель Михайлівського храму в одному з найбільших сіл Смілянського району Черкащини – Ротмістрівка

Більшість православних парафій Смілянщини у Черкаській області вже готові до переходу до Єдиної церкви

Громада Ротмістрівки, що у Черкаській області, підтримала намір розірвати зв’язки з Московським патріархатом і стати частиною Православної церкви.

Про це розповів отець Стефан Горбунов, настоятель Михайлівського храму у селі Росмістрівка.

Зокрема подію утворення незалежної Православної церкви України панотець зустрів з готовністю влитися в її структуру – на відміну від деяких його співбратів, які почали вагатися чи боятися, а дехто – й захищати ідеї так званого «руського миру». Михайлівська громада Ротмістрівки підтримала намір розірвати зв’язки з Московським патріархатом і стати частиною ПЦУ.

Він також розповів, чи були серед громади люди, які не підтримали перехід до ПЦУ.

«Звичайно, були і є церковні люди, які живуть у світі власних переконань, нав’язаних російською пропагандою. У нас теж знайшлися такі, що співають з «чужого голосу». Але абсолютна більшість людей поставилася до цього вибору свідомо, розуміючи, що несуть відповідальність за долю як українського православ’я, так і держави. Всі розуміють, що настав час мати власну помісну Церкву, а не молитися за «великого московського господина і отця», який зовсім не є батьком для нашого народу. Він не є навіть вітчимом, бо з його мовчазного благословення ллється кров українських хлопців, не припиняються погрози, здійснюються страшні злочини», - розповів священик.

Отець Стефан також повідомив, як ставиться до цього вибору митрополит Софроній, якому поки що церковна громада підпорядкована безпосередньо.

«Напередодні Різдва Христового ми були учасниками наради священиків з усієї Черкаської єпархії. На ній владика Софроній не сипав погрозами, але зауважив, що парафії мусять визначатися самі, у чийому лоні продовжувати подальше служіння: у лоні ПЦУ чи російського православ’я. Свій вибір ми зробили, а ті, хто з нами не згоден, мають право на самовизначення: ми нікого не агітуємо, нікого не залякуємо, нікого не тягнемо за собою за комір.

В одному з сусідніх сіл на загальних зборах батюшка почав агітувати людей на користь «руського миру», але селяни осадили й дали батюшці час визначитися, з ким він: з українцями, серед яких живе і які його утримують, чи з тими аномальними ідеями, які живуть в його власній голові», - розповів настоятель Михайлівського храму.

Зазначимо, що сьогодні, 17 січня, народні депутати прийняли важливий законопроект - врегулювали перехід парафій до Єдиної церкви.

Також пропонуємо подивитися, хто з нардепів не підтримав перехід парафій до Православної церкви України? Поіменне голосування.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: