Через референдум у Британії Париж і Берлін готують новий план для ЄС - ЗМІ

Через референдум у Британії Париж і Берлін готують новий план для ЄС - ЗМІ

В Євросоюзі запевняють, що ніякого «плану Б» нема, адже «глибоких наслідків» від можливого виходу Великої Британії з ЄС в Європі не бачать

Франція і Німеччина готують спільний план щодо майбутнього Євросоюзу після референдуму у Великій Британії, незалежно від того, чи вирішать британці піти з ЄС, чи залишаться у союзі.

Про це повідомляє Euractiv із посиланням на власні джерела.

У той час як ЄС наполягає, що немає ніякого «плану Б», офіційні особи з низки ключових країн, зокрема Франції, Німеччини та Італії зустрілися в понеділок у Брюсселі для обговорення можливих наслідків голосування. До них приєднався головний помічник шефа Єврокомісії Жан-Клод Юнкера, Мартін Селмайр.

За словами одного із співрозмовників, на зустрічі не було «глибокого обговорення наслідків» голосування для ЄС.

«Темою було в основному комункації, а саме те, що буде офіційно сказано, хто і яким чином, залежно від того, як завершиться референдум», - сказав він.

Німецький уряд відмовився коментувати зустріч. «Я не можу підтвердити або заперечити що-небудь – якщо це  були конфіденційні зустрічі, то вони конфіденційні», - сказав прес-секретар уряду Ханс-Георг Штрайтер.

Одне дипломатичне джерело повідомило, що Берлін і Париж почали обговорювати спільний план, не вдаючись у подробиці змісту.

«Ми повинні мати політичне послання, метод, календар», - додав ще один високопоставлений європейський чиновник, назвавши його «франко-німецькою ініціативою» та «політичною дискусією щодо цінностей і історичного контексту Європи».

Цей план буде включати в себе питання безпеки, але також і з питань «молоді» з огляду на високий рівень безробіття серед молоді в ЄС. Він також не обмежуватиметься 19 країнами єврозони.

Більш детальна інформація може з'явитися в неділю після того, як президент Франції Франсуа Олланд і канцлер Німеччини Ангела Меркель зустрічаються в Вердені на сході Франції, щоб відзначити сторіччя з дня однієї з найкривавіших битв Першої світової війни.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: