Covid-щеплення в Україні роблять 130 бригад – Радуцький

За даними голови Комітету ВР з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайла Радуцького, в Україні щеплення від Covid-19 здійснюють 130 бригад.

Про це Михайло Радуцький написав у Фейсбуці.

«До старту вакцинальної кампанії не була готова достатня кількість мобільних бригад. У деяких регіонах минулого тижня працювало 1-2 бригади. Цього тижня розгорнуто навчання додаткових бригад. Наразі є 130 бригад, до кінця цього тижня, за повідомленням МОЗ, підготують 200 бригад», - ідеться у повідомленні.

Радуцький зазначив, що розрахункова «потужність» однієї бригади становить 80-100 щеплень за добу. За його словами, тариф НСЗУ за кожне перше щеплення становить 25 грн, за друге - 65 грн (8 тис. грн сплачується на етапі формування бригади). «Гроші йдуть не напряму медикам, а на рахунок лікарні. А вже керівництво вирішує, скільки і кому платити, хто заслуговує на премію. З деяких регіонів надходить тривожна інформація – медикам з бригад обіцяли премії, але люди так і не розуміють, чи отримають ці кошти», - написав голова Комітету ВР.

Він переконаний, що треба фінансово мотивувати безпосередньо працівників бригад, чітко визначити суму, яку вони отримують за кожне щеплення: «Медики мають бути зацікавлені в тому, щоб щеплення пройшла якомога більша кількість людей. Один з рецептів – зафіксувати відповідну норму у колективному договорі працівників медичного закладу».

Радуцький додав, що місцевій владі, яка відповідає за питання маршрутизації, треба більше уваги приділяти ефективності роботи бригад, мінімізації випадків утилізації вакцини.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: