Депутати ПАРЄ оскаржили повноваження російської делегації

Депутати ПАРЄ оскаржили повноваження російської делегації

Повноваження делегації РФ було оскаржено з базових і процедурних причин

Повноваження російської делегації на засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) були оскаржені з базових і процедурних причин. Про це у Telegram повідомив член української делегації, нардеп від «Європейської солідарності» Олексій Гончаренко.

За його словами, повноваження російської делегації в ПАРЄ оскаржені з базових причин.

«Понад 30 делегатів ПАРЄ встали на підтримку цієї ініціативи й тепер це питання протягом двох днів буде вивчено в Асамблеї, і після цього буде прийнято остаточне рішення. Невелика поки, але перемога», - зазначив Гончаренко.

Нардеп додав, що слідом повноваження російської делегації були оскаржені й з процедурних причин. Україна з партнерами в ПАРЄ підняла це питання через те, що до делегації РФ входять фігуранти санкційного списку Євросоюзу.

Нагадаємо, сьогодні у Страсбурзі розпочалася зимова сесія Парламентської асамблеї Ради Європи, у яку повернулася українська делегація після осінньої паузи. Тоді було прийнято рішення призупинити участь у засіданнях ПАРЄ, оскільки Асамблея повернула повноваження російській делегації.

Верховна Рада України схвалила повернення делегації до роботи в ПАРЄ 16 січня. У постанові вказується, що метою українських представників у ПАРЄ є недопущення використання трибуни ПАРЄ для поширення російських наративів про ситуацію в Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: