До суду доставили Шепелєва з жахливими синцями на обличчі (фото)

До суду доставили Шепелєва з жахливими синцями на обличчі (фото)
Екс-нардепа Олександра Шепелєва доставили до суду
Фото: УП

Шепелєв сказав журналістам, що в нього зламана щелепа і йому важко говорити

У Печерському суді розпочинається розгляд запобіжного заходу для затриманого екс-депутата Олександра Шепелєва.

У суді присутні його адвокат, прокурор.

Сам Шепелєв на питання журналістів зазначив: «У мене зламана щелепа мені важко говорити».

У нього синці під очима та на лобі.

Як відомо вже, Печерський районний суд Києва буде вибирати затриманому колишньому народному депутату Олександру Шепелєву запобіжний захід у закритому режимі.

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала колишнього народного депутата Олександра Шепелєва за підозрою у скоєнні замаху на вбивство та скоєнні ще ряду злочинів, серед яких і розкрадання коштів.

У Шепелєва співробітники СБУ знайшли посвідчення так званого «Міністерства державної безпеки ДНР», яке було видане на інше ім'я — Микола Борух. 

Вже відомо, що сторона обвинувачення буде клопотати про тримання під вартою на 60 діб без права на заставу для екс-нардепа Олександра Шепелєва, якого обвинувачують у заволодінні державними коштами.

Нагадаємо, екс-депутат Олександр Шепелєв у ніч на 6 липня 2014 року втік разом із конвоїром із лікарні швидкої допомоги, де перебував на лікуванні після екстрадиції та утримувався під вартою. Справу проти екс-нардепа було порушено в 2012 року.

Шепелєва звинувачували в причетності до розкрадання коштів «Родовід Банку» на суму більше 220 млн грн, а також в участі спільно з бізнесменом Павлом Борульком в організації розкрадання держкоштів рефінансування Нацбанку на суму 315 300 000 грн у березні-травні 2009 року. Крім того, його підозрюють у в участі у скоєнні замаху на вбивство.

27 квітня 2017 року повідомлялося, що у Москві затримали екс-нардепа Шепелєва

У березні 2015 року російські силовики вже затримували Шепелєва на території Московської області. У Генпрокуратурі заявляли, що російська сторона відмовила у видачі підозрюваного Шепелєва для притягнення до кримінальної відповідальності на території України. Про причини відмови не повідомили.

Шепелєв двічі обирався до Верховної Ради за списками тодішнього Блоку Юлії Тимошенко. У 2010 році його виключили з фракції і він перейшов до фракції Партії регіонів, звідки незабаром вийшов. На парламентських виборах 2012 року він невдало балотувався як самовисуванець за мажоритарним округом.

25 квітня Деснянський районний суд Києва призначив підготовче засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням у наданні хабара та втечі з-під варти колишнього народного депутата України Олександра Шепелєва. 

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос пізніше повідомив, що екс-нардеп  Шепелєв погодився працювати на ФСБ РФ. Було відкрито щодо нього кримінальне провадження за статтею «держзрада».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: