Допомога військовим: Порошенко передав на фронт комплект оптичної розвідки

Допомога військовим: Порошенко передав на фронт комплект оптичної розвідки
Порошенко запропонував підвищити ефективність бойових комплексів, зібравши кошти для бригадного пункту
Фото: prm.ua

Це уже третій комплект для 10-ої окремої гірсько-штурмової бригади

Громадська організація «Справа Громад» спільно з українцями шляхом краудфандингу всього за два дні зібрали кошти й придбали комплект спостереження та оптичної розвідки для українських військових. Про це заявив п’ятий президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко.

«Сьогодні ми передаємо його на фронт у 8-ий батальйон 10-ої ОГШБр. Кілька тижнів тому я особисто передавав такий самий комплект у 108-ий батальйон. Загалом це уже третій комплект для 10-ої окремої гірсько-штурмової бригади. Дякую неймовірним українцям, ви спільно з нами рятуєте життя українських воїнів», – написав лідер «ЄС».

Порошенко зауважив, що комплекти спостереження та оптичної розвідки допомагають українським воїнам боротися з ворожими снайперами.

«Зараз бійці 10-ої ОГШБр знаходяться на найскладніших ділянках: Зайцеве, Шуми, Новгородське. Ми бачили, як працюють ці комплекти: це реально допомагає воювати, боротися зі снайперами, зупиняти ворожі дії. Такі комплекти вкрай необхідні у теперішніх умовах, коли після так званого «перемир’я» ми втратили близько ста наших воїнів, коли нашим військовим забороняли користуватися дронами, забороняли вивід контрснайперських груп», – зазначив п’ятий президент.

Він також запропонував підвищити ефективність бойових комплексів, зібравши кошти для бригадного пункту.

«Але в мене є ще одна ідея: зібрати кошти для бригадного пункту, який значно підвищить ефективність цих бойових комплексів і з’єднає їх по всіх трьох батальйонних зонах. Щоправда, такий комплекс коштує вдвічі дорожче: 735 тисяч гривень. Але я знаю, що спільно ми зможемо зробити такий важливий подарунок для бійців «десятки». Половину суми Фонд Порошенка перерахує вже завтра. Разом ми наблизимо перемогу України!», – наголосив Порошенко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: