Джоан Роулінг знову звинуватили в трансфобії через вбивцю-трансвестита

Джоан Роулінг знову звинуватили в трансфобії через вбивцю-трансвестита
Письменниця Джоан Роулінг

Новий герой з'явиться на сторінках свіжого детектива про Корморана Страйка

Відому британську письменницю Джоан Роулінг знову звинуватили в трансфобії, і все через її новий детективний роман про детектива Корморана Страйка і його помічницю Робін Еллакот. Тепер дует буде протистояти серійному вбивці, який переодягається в жіночий одяг. Це і викликало обурення мас. Про це пише Daily Mail.

Найцікавіше в цій історії, що критики ще ніяк не могли прочитати роман «Неспокійна кров», написаний під псевдонімом Роберт Гелбрейт, оскільки він виходить тільки сьогодні. І про сюжет вони могли знати тільки з анонсів. Але цього вистачило, щоб знову звинуватити відому письменницю в тому, що вона ненавидить трансгендерів.

Хоча, скоріше провина лежить в критиці з The Daily Telegraph, який написав огляд на детектив і заявив, що «мораль книги виглядає так: ніколи не довіряйте чоловіку в плаття».

Журналіст Observer Нік Коен вже написав: «Я прочитав останній роман про Страйка, і твердження, що він анти-транс – цілковите лайно».



А журналіст Пірс Морган відзначив, що ті, хто постять хештег #RIPJKRowling (спочивай з миром, Роулінг) ще більш «нетерпимі і огидні, ніж ті, проти кого вони виступають».

А інші просто порадили критикам прочитати книгу, перш ніж критикувати автора.

Поки, до виходу книги «Неспокійна кров», відомо, що Страйк з помічницею протистоятимуть серійному вбивці. У 1974 році лікар Марго Бемборо зникла зі своєї хірургічної клініки в Клеркенвелл. Її так і не знайшли, а сорок років по тому дочка Марго сповнена рішучості з'ясувати, що сталося з її матір'ю. До того ж частина 900-сторінкового роману буде присвячена проблемам в сім'ї Корморан і новому роману його асистентки. Також обіцяють заплутану історію, приправлену окультизмом.

Нагадаємо, що Джоан Роулінг повернула правозахисну премію через трансгендерний скандал.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: