«Флешки вже в Гаазі»: Гордон каже, що записував інтерв'ю разом зі спецслужбами

«Флешки вже в Гаазі»: Гордон каже, що записував інтерв'ю разом зі спецслужбами

Дмитро Гордон зажадав від активістів стерти написи під його офісом, від критиків – вибачитися

Скріншот з відеозвернення

Журналіст стверджує, що вже отримав з Офісу генпрокурора подяку «за допомогу Україні у розслідуванні гучних подій у Криму та на Донбасі»

Журналіст Дмитро Гордон стверджує, що його інтерв’ю з терористом Ігорем Стрєлковим (Гіркіним) проходило «у співдружності» із українськими спецслужбами.

Про це Гордон сказав у відеозверненні.

«Щойно на моєму YouTube-каналі закінчилася трансляція інтерв'ю з терористом Гіркіним. У багатьох людей виникло нерозуміння, чому Дмитро Гордон, який відомий своєю українською позицією, бере інтерв'ю в Наталії Поклонської та Ігоря Гіркіна. Багато недалекоглядних, неосвічених людей, які не розуміють, поспішило затаврувати мене ганьбою. Зараз під моїм офісом триває акція непізнаних об'єктів, які протестують проти так званого протягування в український громадський та журналістський простір сепаратистів і терористів. Тепер для тих, хто розуміє, і для розумних кажу офіційно: інтерв'ю з Поклонською та Гіркіним я зробив у співдружності з українськими спецслужбами», – заявив він.

Журналіст підкреслив, що до цього моменту «ніхто в Україні не опитував ні Поклонську, ні Гіркіна щодо зради і злочинів, які було скоєно за їхньою участю на території України».

«Сьогодні флешки з матеріалами з цих інтерв'ю в Гаазі, і ці свідчення стануть одними з основних свідчень на процесі в Гаазі у справі про анексію Криму і розв'язування кривавої бійні на Донбасі. Щойно перший заступник генпрокурора України Гюндуз Мамедов опублікував від імені Генеральної прокуратури подяку мені за допомогу Україні в розслідуванні гучних справ», – сказав Гордон.

Він також зажадав вибачень від тих, хто звинувачував його в підіграванні проросійським силам.

«Я офіційно заявляю: усім, хто писав, що я розганяю «зраду»; усім, хто закликав мене вбити, розіп'яти і спалити, буде соромно. Я офіційно звертаюся до тих хлопців, які прийшли під мій офіс і розмалювали асфальт, вивіски: у вас є час до ранку, щоб усе стерти і виправити. Я розумію, що ви були в невіданні, розумію, що після моєї заяви ви зміните свою думку, але це не давало вам жодного морального права так поводитися. Ми задокументували всіх, хто брав участь у незаконних акціях... Тому я ще раз повторюю: усе, що ви наробили, потрібно прибрати до 9 ранку. Відповідальність – на кожному з вас», – зазначив Гордон.

Він подякував «колегам-журналістам, громадським діячам, які зрозуміли, що я роблю насправді, і висловили підтримку».

«Я звертаюся до державних органів України з проханням якомога швидше й активніше документувати факти російської агресії у Криму та на Донбасі, щоб гаазький процес завершився для України перемогою. Я переконаний, що правда завжди переможе. І наостанок. Я звертаюся до Петра Порошенка, членів його фракції, усіх журналістів, патріотів і просто людей, які в соцмережах чи на телеканалах таврували мене ганьбою. У вас є можливість звернутися до спецслужб України (ви знаєте, до кого) – і там поставити всі запитання, які вас цікавлять, щодо мене і моїх інтерв'ю з Наталією Поклонською та Ігорем Гіркіним. Коли ви одержите необхідну інформацію, я вимагаю одного: щоб ви публічно в мене попросили пробачення», – підсумував Дмитро Гордон.

Напередодні Мамедов заяви, що інтерв'ю з Поклонською та Гіркіним «цінні додатковими фактажем і деталям».

Нагадаємо, ввечері 18 травня активісти закидали офіс Гордона яйцями через скандальні інтерв'ю.

Нагадаємо, партія «Європейська Солідарність» вимагає від СБУ негайно порушити справу за фактом розпалювання ворожнечі, підтримки тероризму та підриву суверенітету країни блогером Дмитром Гордоном.

Як відомо, Служба безпеки України проведе перевірку у зв’язку з інтерв’ю, яке український журналіст Дмитро Гордон взяв у екслідера сепаратистів Ігоря Гіркіна.

Ігор Гіркін, якого також називають Стрєлков – один із найбільш відомих учасників конфлікту на сході України.

Він неодноразово визнавав, що брав активну участь в процесі анексії Криму Росією. У 2014 році він перебував на посаді «міністра оборони» сепаратистів з так званої «Донецької народної республіки».

Саме він повідомив у Twitter, що сепаратисти збили літак, який пізніше виявився пасажирським малайзійським Боїнгом MH17. В результаті атаки загинули 298 людей.

У інтерв’ю Гордону, яке оприлюднили 18 травня, він зізнався, зокрема, що саме він віддав наказ розстріляти українських активістів Юрія Дяковського та Юрія Поправку. Тіла обох знайшли у 2014 році зі слідами тортур. Крім того, він розповів про свою роль у анексії Криму та кілька разів назвав українців і росіян одним народом.

До слова, раніше Гордон провів інтерв'ю з колишнім «прокурором» окупованого Росією Криму Наталією Поклонською. Прокуратура Автономної Республіки Крим заявила, що використає це інтерв’ю в кримінальному провадженні проти неї.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: