«Голос» та «ЄС» підтримують «антиколомойський» закон, — Порошенко

«Голос» та «ЄС» підтримують «антиколомойський» закон, — Порошенко
Лідер партії «ЄС» Петро Порошенко

Без ухвалення «антиколомойського» закону на Україну може чекати дефолт

Фракції «Голос» та «Європейська Солідарність» готові підтримати банківський законопроект, який унеможливить повернення ПриватБанку олігарху Ігорю Коломойському. Саме тому його ще називають «антиколомойським». Без його ухвалення на Україну може чекати дефолт.

Про це журналістам розповів лідер «ЄС» Петро Порошенко.

«Ми, безумовно, вирішили підтримувати банківський закон, закон, який гарантує захист інтересів платників податків… Ці провокаційні розмови про необхідність або можливість дефолту тягнуть для України руйнівні наслідки», — сказав він.

Водночас Порошенко зазначив, що «ЄС» проти законопроекту щодо ринку землі у нинішньому вигляді, бо виступає проти продажу землі державної та комунальної власності.

Як повідомляв «Главком», 18 квітня 2019 року Окружний адміністративний суд міста Києва, розглянувши у судовому засіданні справу за позовом бізнесмена Ігоря Коломойського до НБУ, Кабінету міністрів, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, визнав незаконною націоналізацію Приватбанку. Розгляд цієї справи тривав з червня 2017 року, її розмір перевищував 50 томів.

Згодом Окружний адмінсуд пояснив своє рішення щодо Приватбанку. Зокрема спікер-суддя Богдан Санін заявив, що «відповідачі у справі не довели неплатоспроможність банку».

Сам текст рішення Окружного адмінсуду Києва досі залишається засекречений на підставі пункту чотири частини першої статті 7 закону України «Про доступ до судових рішень».

Наприкінці листопада олігарх Ігор Коломойський заявив, що поверне у свою власність Приватбанк у найближчому майбутньому.

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук 22 листопада під час виступу в Королівському інституті з міжнародних справ (Chatham House, Лондон) у контексті судових процесів довкола Приватбанку сказав, що в уряду «є стратегії, і ми готові до будь-якого розвитку подій».

11 грудня 2019 року Кабінет міністрів подав у парламент законопроєкт, який врегулює виведення з ринку неплатоспроможних банків та не дасть змоги повертати їх ексвласникам.

Як повідомлялося раніше, в МВФ заявили, що Україна має покарати колишніх власників Приватбанку, бо у 2016 році, після націоналізації Приватбанку, уряд докапіталізував його на $5,5 мільярда коштами платників податків. Адже тоді ліквідувати Приватбанк було неможливо через його ключову роль у банківській системі.

Нещодавно олігарх і колишній власник Приватбанку Ігор Коломойський заявив, що впевнений у тому, що йому вдасться повернути собі право власності на банк. 

Читайте більше:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: