Голова НАЗК: жодна партія не відмовилася від держфінансування

Голова НАЗК: жодна партія не відмовилася від держфінансування
Олександр Новіков наголосив, що жодна партія до НАЗК не зветралася
Фото: РБК-Україна

З 21 квітня набув чинності закон, який говорить, що партія може відмовитись від фінансування за квартал

Жодна політична партія України не зверталася до Національного агентства із запобігання корупції із заявою про відмову від держфінансування.

Про це заявив голова НАЗК Олександр Новіков в інтерв’ю РБК-Україна.

«Жодна партія до нас не зверталася», – сказав Новіков.

На запитання про те, чи технічно можливо зараз зупинити фінансування партій, глава НАЗК відповів: «До 21 квітня партіям можливо було відмовитися від фінансування тільки на усі п’ять років каденції Верховної Ради. З цього дня набув чинності закон, який говорить, що партія може відмовитись від фінансування за квартал».

У 2020 році, за даними НАЗК, державне фінансування на статутну діяльність отримують п’ять політичних партій – «Слуга Народу», «Опозиційна платформа – За життя», «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», «Європейська солідарність», «Голос». На це у бюджеті передбачено понад 280 мільйонів гривень. З яких понад 140,5 мільйонів – на «Слугу народу».

Нагадаємо, голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко наприкінці березня заявив, що політсила Зеленського відмовилася від держфінансування до кінця року. Однак це не відповідає дійсності – заява про відмову від бюджетних грошей не надходила в Національне агентство з питань запобігання корупції, в компетенції якого приймати рішення. Та й погодити таку відмову тільки на рік не дозволяє закон. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: