ГПУ склала підозру російському слідчому, який змусив Гриба зізнатися

ГПУ склала підозру російському слідчому, який змусив Гриба зізнатися

Слідчий, як заявили в ГПУ, за допомогою застосування фізичного та психологічного тиску до Гриба примусив його оговорити себе

Готується запит про міжнародну правову допомогу до компетентних органів РФ щодо повідомлення особі про підозру

За результатами досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного притягнення громадянина України Павла Гриба до кримінальної відповідальності на території Російської Федерації, Генеральною прокуратурою України складено повідомлення про підозру громадянину РФ.

Про це 9 листопада повідомляє Відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури.

«Відповідно до зібраної доказової бази, вказана особа, обіймаючи посаду старшого слідчого в особливо важливих справах 2 відділення слідчого відділу Управління ФСБ Росії по Краснодарському краю, за відсутності будь-яких об’єктивних доказів причетності громадянина України Гриба до вчинення протиправних дій на території РФ, обвинуватив його у вчиненні особливо тяжкого злочину. Крім того, за допомогою застосування фізичного та психологічного тиску до нього примусив останнього оговорити себе, тим самим штучно створивши докази його вини в інкримінованому злочині, а також надав Жовтневому районному суду м. Краснодара РФ завідомо неправдиві та недостовірні відомості щодо залучення Гриба належним чином в якості обвинуваченого та оголошення його у федеральний та міжнародний розшук, у результаті чого судом йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, таким чином сфальсифікувавши матеріали кримінальної справи», - говориться у повідомленні.

Зазначається, що на цей час готується запит про міжнародну правову допомогу до компетентних органів Російської Федерації щодо повідомлення вказаній особі про підозру та проведення із ним ряду процесуальних дій.

«Досудове розслідування у вказаному провадженні триває, встановлюються інші особи, причетні до незаконного притягнення Гриба до кримінальної відповідності», - повідомили в ГПУ.

Нагадаємо, Північно-Кавказький окружний військовий суд РФ продовжив на 6 місяців арешт українця Павла Гриба, обвинувачуваного у сприянні тероризму. Раніше українець повністю заперечив у суді пред’явлені йому обвинувачення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: