Громадські активісти пікетували будівлю НАБУ - вимагають відставки Ситника

Громадські активісти пікетували будівлю НАБУ - вимагають відставки Ситника

Зниження рівня корупції в Україні навіть зі створенням НАБУ не помічається, переконані протестувальники

Громадські активісти увірвались до будівлі НАБУ з вимогою відставки очільника установи Артема Ситника. Про це повідомив один з організаторів пікету,  представник Штабу визволення патріотів Іван Грабар.

Пікетувальники обурені діями Ситника, який нібито таємно зустрічається з високопосадовцями. Активісти заявили про його непрозорість, політичну заангажованість та невідповідність займаній посаді.

Організатори пікету нагадали, що кілька днів тому у програмі «Схеми» вийшов сюжет про те, що 26 квітня директор НАБУ вночі мав таємну зустріч з президентом «на дому» в останнього. Ця новина викликала обурення у суспільства, адже завданням НАБУ є протидія кримінальним корупційним правопорушенням, які вчинені вищими посадовими особами.

«Натомість три роки країна, замість реальної боротьби з корупцією, спостерігає за нічними зустрічами очільника антикорупційного органу», - стверджує Грабар.

«Ситник міг приїхати до Порошенка лише з одним - з  наручниками для його арешту! Але в нас НАБУ створюється президентом. Директор, який призначається на посаду і звільняється з неї Президентом апріорі не буде незалежним і підзвітним перед суспільством. Конкретно дана нічна зустріч продемонструвала, що НАБУ повністю підпорядковане виключно Порошенку»,- стверджує він.

«Фактично, у 2015 році в Україні створено орган, на утримання якого витрачаються сотні мільйонів гривень платників податків, а працює він не на благо українського народу, а на одну особу»,  - вважає Грабар.

За рівнем корупції наша країна посідає 130 місце із 180 можливих. І зниження її рівня навіть зі створенням НАБУ не помічається. Україна й досі - найкорумпованіша країна Європи після Росії, говорять пікетувальники.

«Якщо проаналізувати, то практично всі операції НАБУ є провальними. То СБУ, то ГПУ, то САП - усі, зі слів директора НАБУ, заважають його відомству працювати. Суспільство втомилося від повідомлень ЗМІ про те, що агенти НАБУ затримані під час передачі хабарів, чи про підробку доказів у кримінальних провадженнях... Хіба на таку роботу новоствореного антикорупційного органу ми сподівалися? Хіба так мають працювати детективи НАБУ, які отримують зарплату по 30 тисяч гривень? Чи має право директор НАБУ із зарплатнею 150 тисяч на нічні перемовини з високопосадовцями? Три роки держава утримує 700 працівників НАБУ, а результатів діяльності немає. Усі обвинувачення в судах закінчуються виправдувальними вироками», - обурюються представники Штабу визволення патріотів.

«Наостанок, найсумнішим є те, що згідно з законодавством, директор НАБУ призначається на сім років! Його не може бути звільнено (крім випадків, коли він сам подасть заяву на звільнення чи буде відповідне судове рішення), а указ президента України про його призначення не може бути скасовано. Якщо суспільство й надалі мовчки спостерігатиме за таким дійством, то перспективи боротьби з корупцією і майбутнє нашої країни під реальною загрозою», - резюмував Грабар.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: