Харків: до аеропорту Ярославського «зайшла» нова грузинська авіакомпанія

Харків: до аеропорту Ярославського «зайшла» нова грузинська авіакомпанія

Аеропорт «Харків» прийняв 1-й рейс авіакомпанії Myway Airlines

12 червня міжнародний аеропорт «Харків» прийняв перший рейс з Тбілісі нової грузинської авіакомпанії Myway Airlines. Літак Boeing 737-800 з представниками перевізника, іноземними журналістами та почесними гостями прибув о 8:50 за київським часом. Борт, за традицією, зустріли святковою водною аркою. Аеропорт, який у свій час був реконструйований бізнесменом Олександром Ярославським в рамках підготовки міста до Чемпіонату Європи з футболу 2012 року (Євро-2012), став першими українськими повітряними воротами для цієї нової авіакомпанії.

Про це повідомила прес-служба аеропорту, передають «Українські новини».

«Грузія — країна, в яку українці завжди охоче літали. Ми любимо грузинську культуру, грузинську гостинність і раді, що наш аеропорт спільно з Myway Airlines тепер дає можливість літати до Тбілісі та Батумі комфортними прямими рейсами», - заявив на прес-конференції генеральний директор аеропорту «Харків» Володимир Васильченко. 

Рейси грузинської авіакомпанії будуть регулярними. По вівторках і суботах буде здійснюватися прямий переліт «Харків – Тбілісі» (час у дорозі 2 години 40 хвилин), а по середах і суботах – переліт «Харків – Батумі» (час у дорозі 2 години 35 хвилин). Авіасполучення між Харковом і головним курортом Грузії було налагоджено 13 червня. За інформацією веб-сайту аеропорту «Харків», квитки є вже у продажу. З урахуванням всіх зборів і платежів вартість перельоту в один бік складає від 99 доларів, у обидві — від 189 доларів. 

Як повідомлялося раніше, харківський аеропорт після реконструкції, в яку Олександром Ярославським було інвестовано понад 100 млн доларів, отримав новий стимул для розвитку. За кілька років підприємство істотно збільшило пасажиропотік. Лише протягом 5 місяців поточного року аеропорт обслужив 325,8 тис. осіб (+16% до показників січня-травня 2017 році). На сьогоднішній день аеропорт співпрацює з безліччю авіаперевізників, серед яких Turkish Airlines, LOT, Pegasus, Wizz Air та інші.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: