Хто став губернатором Миколаївщини. Шокуючий документ

Хто став губернатором Миколаївщини. Шокуючий документ

Новообраний голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко

Новий губернатор Миколаївщини зробив у маленькому тестовому завданні з української мови 45 помилок

Переможець конкурсу на посаду голови Миколаївської обласної держадміністрації, народний депутат від Блоку Петра Порошенка Олексій Савченко у своїй письмовій презентації на конкурсі припустився численних помилок, при цьому склав тест із 40 запитань за дуже короткий час – всього шість хвилин, тобто щонайменше у п'ять разів швидше за найближчого конкурента. Про це дізналися журналісти програми «Схеми».

Журналісти отримали доступ до документів презентації і результатів тестової роботи переможця конкурсу. У завданні з української мови ми нарахували 45 помилок. Утім, про те, що новопризначений голова Миколаївської обладміністрації Олексій Савченко, м’яко кажучи, безграмотний, «Главком» дізнався ще кілька тижнів тому. Про це нам в інтерв’ю розповів член комісії з питань вищого корпусу державної служби Ігор Коліушко.

«У переможця конкурсу на голову Миколаївської ОДА в кожному другому слові була помилка. Він написав на два пауерпоінтівські слайди якісь тези і зробив у них півтора десятка помилок. Я особисто вважаю неприпустимим, щоб претендент на таку високу посаду був елементарно безграмотним. Також завдання демонструє, чи людина володіє комп’ютером. Були випадки, коли люди просто йшли з конкурсу, якщо їм не надавали право писати тестове завдання авторучкою. До речі, саме ті, хто отримує у мене на ситуаційних завданнях найвищі оцінки, потім проходять до третього етапу – співбесіди. Тому я не маю підстав звинувачувати когось чи не довіряти інструментам ситуаційних завдань. На заключному етапі – співбесіді – ми вже дивимось персональну справу, читаємо біографію кандидата, дивимось декларацію, інші документи і ставимо питання. І тут вже часто члени комісії «проявляються»: по тому, які вони питання ставлять, видно, кому вони симпатизують, кому ні», – пояснив тоді член комісії з питань вищого корпусу державної служби.

Як відомо, за новими правилами, щоб отримати державну посаду, треба пройти ціле публічне тестування: скласти тести та зробити презентацію перед комісією.

Президент уже підписав указ про призначення Олексія Савченка головою Миколаївської облдержадміністрації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: