Кабмін заборонив українцям виїжджати з країни на заробітки

Кабмін заборонив українцям виїжджати з країни на заробітки
Один рейс з українськими сезонними робітниками вже прибув до Фінляндії

Залишати Україну можна лише для відвідування родичів, які проживають у країнах ЄС

Кабінет міністрів тимчасово заборонив українцям виїжджати за кордон з метою роботи, зберігши можливість залишити країну через наземні пункти пропуску тільки для відвідування родичів, котрі проживають у країнах Європейського Союзу.

Про це повідомив посол Естонії в Києві Каймо Кууск, передає ERR.

«Фінляндія хотіла ввезти сезонних працівників, загалом 14 тис. осіб. Були тривалі переговори, і врешті Фінляндії вдалося вмовити Україну. Однак після доправлення перших 200 осіб до Гельсінкі уряд України припинив подальші чартерні рейси, і сезонних працівників більше за кордон не випускають», - сказав він.

Посол додав, що якщо в якійсь конкретній країні ЄС є родичі, то можна виїхати. Наземні пункти пропуску відкрито, і можна виїхати до Польщі, Румунії, Угорщини, а також Словаччини.

Нагадаємо, що після запровадження надзвичайного стану через пандемію коронавірусу до України довелося повернути близько мільйона людей з різних держав. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що ці люди могли б залишитися вдома і сприяти розвитку національної економіки.

Каймо Кууск також додав, що заборону на виїзд сезонних працівників встановлено без конкретної дати.

Також відомо, що один рейс з українськими сезонними робітниками вже прибув до Фінляндії. Так, 23 квітня, на заробітки в цю країну приїхали близько 200 наших співгромадян.

У найближчі два тижні у Фінляндію повинно було прибути ще більше сезонних робітників, але уряд України вирішив заборонити виїзд українців із країни.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: