Канада виділить $24 млн на підтримку виборчої реформи в Україні

Канада виділить $24 млн на підтримку виборчої реформи в Україні

У МЗС Канади наголосили, що «місії спостереження за виборами роблять важливий внесок до посилення демократичних інституцій»

Канада виділить до 24 млн доларів на організацію моніторингу за виборами в Україні, досягнення гендерної рівності та покращення урядування в країні.

Про це повідомили у міністерстві закордонних справ Канади, пише «Укрінформ».

«Канада - непохитний партнер України. Сьогодні міністр закордонних справ Христя Фріланд та міністр міжнародного розвитку Марі-Клод Бібо оголосили про виділення Канадою до 24 млн дол на підтримку виборчої реформи, спостереження за виборами, гендерної рівності та інклюзивного урядування в Україні», - зазначили у МЗС.

У відомстві наголосили, що «місії спостереження за виборами роблять важливий внесок до посилення демократичних інституцій».

«Канада допоможе Україні, відрядивши значну кількість канадських спостерігачів на підтримку як канадської двосторонньої моніторингової місії, так і - якщо її буде сформовано наступного року - спостережної місію  ОБСЄ», - запевнили у міністерстві.

При цьому підтримка Канади зосередиться на «збільшенні демократичної участі громадянського суспільства, підвищенні ролі жінок у демократичних процесах та боротьбі із поширенням дезінформації й стороннім втручанням».

«Канада - разом із Україною на її шляху до втілення реформ, серед яких: зміцнення демократичних інституцій, заохочення участі у політиці жінок, розбудова громадської впевненості у виборчих процесах та запобігання шахрайству, залякуванню та насильству», - підсумували у зовнішньополітичному відомстві Канади.

Водночас, у МЗС не уточнили точної кількості спостерігачів, яких відрядить Канада, та терміну їх перебування в Україні.

До слова, цього тижня у Постійному комітеті парламенту Канади з питань оборони пройшли слухання щодо України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: