Карантин порушує права громадян. Чоловік, який вчора переплив Дніпро, пояснив свій вчинок

Карантин порушує права громадян. Чоловік, який вчора переплив Дніпро, пояснив свій вчинок
Фітнес-тренер Валентин Бур’янов переплив Дніпро, щоб дістатися до тренажерів у Гідропарку
Фото: sportlife.ua

Молодик запевняє, що серйозно ставиться до пандемії коронавірусу

Карантинні заходи мають втілюватись, але з дотриманням принципів конституційності та раціональності. Про це заявив Валентин Бур'янов, який вчора переплив Дніпро, заради тренування в Гідропарку.

Фітнес-тренер із «Спортлайфу» Бур'янов у Facebook дав роз‘ясненння своїх дій та мети їх вчинення.

«Перш за все, хочу повідомити про цілком серйозне ставлення до пандемії коронавірусу і наголосити, що карантинні заходи мають втілюватись, але з дотриманням принципів конституційності та раціональності», - наголосив він.

Крім того, як зазначив Бурьянов, кожна людина від свого народження наділена невід’ємними правами і свободами, такими як: право на життя, право на власну позицію, право на вільне пересування у просторі тощо. Що гарантується як міжнародно-правовими нормами, так і Конститицією України, яка має установчий характер і найвищу юридичну силу; іншими словами – будь-який нормативно-правовий акт, що суперечить Конституції, не має виконуватись.

«Часткове та нетривале порушення конституційних прав можливе лише у двох випадках: надзвичайний стан, військовий стан. Кожен з яких приймається лише на засіданні Верховної Ради України, чого досі не сталося», - зазначив чоловік.

«Прийнята ж Кабміном Постанова прямо суперечить статтям 33 (вільне перебування у просторі), 29 (право на свободу) Конституції, а отже ця постанова є незаконною, тобто злочинною, а ті хто її виконують – зловмисники. Це теза, яку я намагався донести своєю акцією. Досить боятися, мовчати і спостерігати те, як Аваков зі Шмигалями, користуючись панікою і низькою правосвідомістю та правою обізнаністю суспільства, нищать демократію та намагаються встановити поліцейський режим», - наголосив він.

Чоловік зазначив, що ми всі і кожен з нас несе особисту відповідальність за те, що відбувається у нашій країні.

«Припускаю, що один безрозсудний, на думку багатьох, вчинок навряд змінить систему та врятує країну від диктатури. Проте, він є частиною боротьби, яку я не маю наміру закінчувати», - резюмував Бур'янов.

Варто зазначити, що профіль Валентина Бур'янова у Facebook, очевидно, створений лише під цю акцію, бо на ньому відсутні пости і фото цього громадянина.

Нагадаємо, 6 квітня у Гідропарку стався курйозний випадок. Чоловік, якого правоохоронці не пустили на тренажери в Гідропарку, почав перепливати річку у місці, де знаходиться спортивний майданчик. Його затримували близько десяти поліцейських.

6 квітня поліцейські перекрили пішохідний міст у столичному Гідропарку, який вів до тренажерного залу під відкритим небом.

Як відомо, із понеділка, 6 квітня, у столиці діють нові протиепідемічні обмеження.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: