Катастрофа МН17: На суді показали фото уламків ракети, яка могла збити літак

Катастрофа МН17: На суді показали фото уламків ракети, яка могла збити літак
Експерти прийшли до висновку, що літак збили саме ракетою 9М38М1 з ЗРК «Бук»
Фото: StrategickeM/twitter

З тіла капітана авіалайнера експерти витягли понад 100 металевих осколків

На суді в Гаазі у справі про катастрофу MH17 на Донбасі голландські експерти повідомили про витяг з тіл загиблих і їх речей 370 металевих фрагментів. За словами судді, літак перебував у справному стані, а екіпаж був підготовлений до польоту. Про це в Twitter повідомила кореспондент служби новин Будівлі суду Моллі Квелл.

За її словами, в ході засідання головуючий суддя Хендрік Стейнхейс повідомив про виявлення голландськими експертами в тілах, одязі і багажі знаходилися на борту літака 370 металевих осколків.

«З тіла капітана авіалайнера експерти витягли понад 100 металевих осколків. Один з них мав форму «метелика», – додала вона.

Також на суді в Гаазі показали фото уламків ракети «Бук», яка могла збити літак. Передбачається, що цю ракету привезли на окупований Донбас російські війська.

Чотири уламки ракети були знайдені свідком у справі про катастрофу MH17. За словами судді, після дослідження уламків і фрагментів, експерти прийшли до висновку, що літак збили саме ракетою 9М38М1 з ЗРК «Бук».

Нагадаємо, уряд Нідерландів ухвалив рішення подати до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) позов проти Росії за її роль у збитті літака рейсу МН17.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: