Кличко сподівається, що новий лідер ХДС продовжить справу Меркель

Кличко сподівається, що новий лідер ХДС продовжить справу Меркель
Мер Києва Віталій Кличко запрошений на з’їзд ХДС

Мер Києва Віталій Кличко бере участь з'їзді Християнсько-демократичного союзу у Німеччині

Мер Києва Віталій Кличко сподівається, що зі зміною голови найпотужнішої партії Німеччини - Християнсько-демократичного союзу - підтримка України, співпраця і відносини між Україною та Німеччиною не зміняться. Про це він сказав в коментарі журналістам на з’їзді партії ХДС, який відбувається у Гамбурзі.

«Я не вперше запрошений на з’їзд ХДС, адже ця партія вже майже 7 років є партнером партії «Удар», ми співпрацюємо і спілкуємося, - зазначив Кличко. - Цьогорічний же з’їзд дуже важливий для майбутнього як самої ХДС, так і Німеччини. Партія обирає нового лідера, оскільки Ангела Меркель, яка очолює Християнсько-демократичний союз протягом 18 років, йде з посади голови партії. Також, як раніше заявила Меркель, вона не висуватиме свою кандидатуру на посаду глави німецького уряду в 2021 році».

Він підкреслив, що ХДС активно підтримує Україну в її прагненні стати частиною європейської родини, підтримує реформи, зовнішньополітичні зусилля. І від того, хто тепер очолить партію, залежить дуже багато. «Але я сподіваюся, політика щодо України не зміниться і будуть продовжені ті напрацювання, які впроваджувалися протягом минулих років співпраці між Німеччиною та Україною. Впроваджувалися за підтримки та участі Ангели Меркель», - зазначив Кличко.

Свої кандидатури на лідерство в політичній силі висунули 12 членів ХДС, проте основними претендентами є троє з них: Аннегрет Крамп-Карренбауер, Фрідріх Мерц та Йенс Шпан (нинішній міністр охорони здоров’я).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: