Контактна група домовилася про створення спільного органу з ОРДЛО (документи)

Контактна група домовилася про створення спільного органу з ОРДЛО (документи)
Голова Офісу президента України Андрій Єрмак пояснив участь у переговорах контактної групи необхідністю надання нового імпульсу мирному врегулюванню на Донбасі

У документах йдеться, що рішення про створення Консультативної ради підпишуть 25 березня, а її основним завданням буде діалог, консультації та вироблення пропозицій щодо врегулювання ситуації

На засіданні контактної групи щодо врегулювання на Донбасі сторони домовилася про створення органу, який зафіксує суб'єктність окремих районів Донецької та Луганської областей. Про це пише «Дзеркало тижня» з посиланням на джерела.

У розпорядженні zn.ua є копії домовленості про створення Консультативної ради, участь у якій братимуть представники ОРДЛО, а Росія стане гарантом-спостерігачем нарівні з Німеччиною, Францією і ОБСЄ.

У документах йдеться, що рішення про створення Консультативної ради підпишуть 25 березня, а її основним завданням буде діалог, консультації та вироблення пропозицій щодо врегулювання ситуації і, в тому числі, щодо виборів на окупованому Донбасі.

Передбачається, що критерії та порядок призначення членів Ради будуть визначатися Україною, ОРДЛО, Росією, Німеччиною, Францією та ОБСЄ самостійно. При цьому всі суб'єкти не пізніше, ніж за три дні до першого засідання Ради повинні повідомити спецпредставника ОБСЄ про своїх учасників.

Нагадаємо, раніше голова Офісу президента України Андрій Єрмак пояснив участь у переговорах контактної групи тим, що мирному процесу необхідно надати новий імпульс.

Зазначалося, що контактна група в Мінську домовилася визначити учасників наступного обміну полоненими.

Як повідомлялося, заступник голови адміністрації президента РФ Дмитро Козак, який опікується тепер українським напрямком, анонсував появу нового механізму врегулювання конфлікту на Донбасі. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: