Коронавірус і секс: що потрібно і що не можна робити

Коронавірус і секс: що потрібно і що не можна робити
Вірусолог попереджає, що коронавірус може потрапити до організму зі слиною під час поцілунків

Вчені розкрили правила сексу при коронавірусі

Спеціаліст з поведінкової неврології Гонсало Куінтана Зуніно з Університету Конкордія (Канада) розкрив правила сексу при коронавірусній інфекції.

Колонку фахівця опублікував The Conversation.

Автор зазначає, що в даний час немає свідчень передачі коронавірусу SARS-CoV-2 статевим шляхом, що передбачає вагінальний, оральний і анальний контакти. Тим часом фахівець нагадує, що зафіксовані випадки передачі інфекції включають не тільки повітряно-крапельний шлях, але і фекально-оральний.

Вчений приходить до висновку, що майже будь-яка сексуальна практика призведе до передачі вірусу.

«Зараз не час проводити сексуальні зустрічі», - упевнений автор, відзначаючи, що «якщо у вас і вашого партнера немає симптомів і ви залишилися вдома, то секс, швидше за все, не представляє небезпеки».

В іншому випадку фахівець рекомендує зайнятися «простими і невеликими експериментами». Автор пише, зокрема, про використання презервативів і латексних рукавичок.

«Замість поцілунків і статевої близькості спробуйте еротичний масаж, чатінг, залицяння, взаємну мастурбацію, перегляд або читання еротики, спостереження за тим, як ваш партнер насолоджується собою», - пише автор.

На думку експерта, в умовах коронавірусної інфекції рімінг повинен «повністю залишитися за кадром», а поцілунки через маску не врятують від інфекції.

У березні Університет штату Луїзіана (США) повідомив, що прийом інгібіторів ангіотензинперетворюючого ферменту і блокаторів рецепторів ангіотензину II, рекомендований, зокрема, літнім людям з серцево-судинними захворюваннями, підвищує у даних осіб ймовірність зараження коронавірусів SARS-CoV-2.

До слова, італійські лікарі з'ясували, що кліматичні умови не впливають на поширення коронавірусу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: