Коронавірус втік з лабораторії в Вухані? The Washington Post оприлюднила нові подробиці

Коронавірус втік з лабораторії в Вухані? The Washington Post оприлюднила нові подробиці
У Вуханьському інституті вірусології досліджували коронавірус кажанів, і його потенційна передача людині викликала занепокоєння
Ілюстративне фото

Стало відомо лабораторію у Вухані, яка досліджувала коронавірус кажанів

У січні 2018 року Посольство США в Пекіні відправило американських науковців у Вуханьський інститут вірусології (ВІВ), який в 2015 році став першою лабораторією в Китаї, що досягла найвищого рівня біологічної безпеки, пише The Washington Post.

«Те, що американські дипломати дізналися під час своїх візитів, настільки їх стурбувало, що вони направили до Вашингтона дві дипломатичні депеші», - пише газета.

У депешах, одна з яких виявилася в розпорядженні газети, йшлося про проблеми з безпекою в лабораторії і недостатньої кваліфікації персоналу. Також в них зазначалося, що у ВІВ досліджували коронавірус кажанів, і його потенційна передача людині викликала занепокоєння.

Газета підкреслює, що немає ніяких доказів штучного походження Covid-19, і передбачає, що коронавірусом людина заразилася від тварини.

Науковий співробітник Школи інформації при Каліфорнійському університеті в Берклі Сяо Цян, слова якого наводить видання, вважає, що потенційно вірус міг бути створений саме в лабораторії у Китаї. «У депеші йдеться, що вже давно існують побоювання з приводу можливої загрози громадському здоров'ю, яка могла виникнути через дослідження цієї лабораторії, якщо вони не були належним чином проведені і захищені», - заявив він.

Хоча ніяких доказів штучного походження вірусу немає, депеші спровокували розвиток дискусій всередині уряду США, зазначає газета.

Як повідомлялось, кількість зафіксованих випадків захворювання коронавірусом нового типу Covid-19 у всьому світі наближається до двох мільйонів

Згідно з даними американського інституту імені Джона Хопкінса, в світі станом на ранок 14 квітня вже нараховується 1 920 618 підтверджених випадків захворювання. Понад 582 тисячі з них виявлені в США. На другому місці Іспанія, де коронавірус виявили у більш ніж 170 тисяч осіб. Далі йде Італія, де зафіксовано понад 159 тисяч випадків зараження коронавірусом. На четвертому місці Франція, де захворіли майже 138 тисяч осіб. Замикає п'ятірку Німеччина, де коронавірус виявили у 130 тисяч осіб.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: