Крисіну дали п'ять років тюрми за участь у вбивстві журналіста Веремія

Крисіну дали п'ять років тюрми за участь у вбивстві журналіста Веремія

Крисін впродовж трьох місяців може подати касаційну скаргу

Апеляційний суд Києва частково задовольнив скарги щодо вироку суду першої інстанції у справі вбивства В'ячеслава Веремія. Йшлося про 4 роки умовно для Юрія Крисіна, обвинуваченого у цій справі. Тим самим суд частково задовольнив скарги прокуратури та потерпілих і засудив Крисіна до 5 років реального ув'язнення.

Суд переконало відсутність щирого каяття і докази продовження злочинної діяльності Крисіним. 

Сам Крисін у суді визнав свою провину в просив залишити в силі вирок першої інстанції — Шевченківського суду — про умовне засудження. 

Прокурори у справі повідомили, що під час винесення вироку в Шевченківському суді Києва суддею Олегом Лінником не було враховані дві обставини: свідчення іншого обвинуваченого Сергія Чемеса, котрий повідомив, що Юрій Крисін після вчинення злочину проти Веремія приносив йому на зберігання зброю «Форт-12» та гвинтівку «Мосіна», яку згодом забрав.

Це за словами прокурорів свідчить про продовження злочинної діяльності чоловіка після лютого 2014.

Також слідство нагадало, що Крисін вже у 2015-2016 роках був фігурантом кримінальних проваджень за статтями хуліганство та незаконне зберігання зброї.

Окрім того, слідство встановило, що Юрій Крисін свідомо схиляв до неправдивих свідчень інших фігурантів справи: Павла Бялая, Сергія Чемеса, Віталія Чередника.

На думку прокуратури, норма «сприяння слідству» не може застосовуватися у кримінальному провадженні. Також не може бути застосована стаття 75 ККУ —звільнення від відбування покарання з випробуванням.

Тепер Крисін впродовж трьох місяців може подати касаційну скаргу. 

Вбивство журналіста В’ячеслава Веремія сталось у період Євромайдану, в ніч на 19 лютого 2014 року поруч із Софійською площею в Києві. Сам Крисін визнає свою провину в побитті Веремія. Відео, як журналіста б’ють битою, доступне в інтернеті.

За цей час Крисін став фігурантом і інших справ, зокрема, справи про напад на автозаправну станцію «Народна АЗС» у Києві в районі аеропорту «Жуляни» 5 травня 2016 року.

Юрій Крисін відомий у кримінальних колах як «Шкаф» або «Шрек».

Нагадаємо, 5 березня у Дарницькому райсуді Києва розпочався судовий процес за обвинуваченням Крисіна у переслідуваннях, викраденні та катуванні активістів Євромайдану. На даний час за рішенням суд Крисін перебуває під вартою.

Читайте також статтю: «Шкаф» та його скелети. Справа Крисіна як вирок українському правосуддю

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: