Курт Волкер про побачене в Авдіївці: Це не заморожений конфлікт, а гаряча війна

Курт Волкер про побачене в Авдіївці: Це не заморожений конфлікт, а гаряча війна
Волкер: Я приїхав сюди особисто, щоб ознайомитися з деталями даних подій

Делегація Державного департаменту США відвідала прифронтову Авдіївку

Спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер упевнений, що на території Донецької та Луганської областей триває гаряча фаза війни. Відповідну цитату дипломата поширив прес-центр Штабу АТО, сказану ним під час візиту у прифронтову Авдіївку на чолі делегації Державного департаменту США.

«Я приїхав сюди особисто, щоб ознайомитися з деталями даних подій. Можу сказати – це жахлива трагедія, адже ми знаємо, що Україна квітуча держава», - заявив Волкер.

За його словами він почув трагедії людей, побачив руйнування.

«Наше головне завдання – відновити цілісність і суверенітет України, - продовжив він. - Як я зрозумів, це не заморожений конфлікт, а гаряча війна. А ціна небезпечно висока - людські життя».

Делегація Держдепу провела в Авдіївці зустріч з військовими, представниками військово-цивільної адміністрації та постраждалими мешканцями міста. Зокрема, представники делегації відвідали відремонтовану школу та завітали до Авдіївського коксохімічного заводу.

За словами Волкера, після візиту в Україну він планує провести ряд зустрічей з представниками урядів європейських країн, для того, щоб консолідувати позицію по ситуації в зоні АТО з нашими союзниками.

Як повідомлялося, Делегація Держдепу США відвідала українських військових у районі проведення АТО.

Як відомо, державний секретар США Рекс Тіллерсон 7 липня призначив спецпредставником щодо України колишнього американського посла в НАТО Курта Волкера. Обидва посадовці у неділю, 9 липня, відвідали з офіційним візитом Київ.

Волкер відповідатиме за просування зусиль Сполучених Штатів, спрямованих на виконання Мінських угод. Він неодноразово закликав адміністрацію Дональда Трампа протидіяти викликам з боку Росії.

Держсекретар Рекс Тіллерсон вірить, що спецпредставник США допоможе встановити мир на Донбасі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: