Литва ввела національні санкції проти Росії

Литва ввела національні санкції проти Росії
Зустріч президентів Литви та України, 7 грудня
Фото: прес-служба президента України

Після запровадження санкцій, за словами Грібаускайте, литовські посадовці отримують особисті погрози від Росії

Литовська Республіка запровадила національні санкції проти Росії через її агресію проти України в Керченській протоці.

Про це заявила президент Литовської Республіки Даля Грібаускайте на спільній з президентом Петром Порошенком прес-конференції у Києві 7 грудня.

«Знаємо, що сьогодні міжнародні організації не прийняли жодних санкцій проти російських дій. Проте ми ухвалили свої національні санкції на знак протесту проти атаки в Керченській протоці. Ми також прийняли рішення надавати допомогу в формі амуніції, ми надсилаємо своїх інструкторів, воєнних інструкторів, кіберінструкторів, гуманітарну допомогу. Також ми підтримуємо всі громадянські ініціативи нашого народу для того, щоб допомогти вам боротися», - сказала Грібаускайте.

Вона зауважила, що після запровадження санкцій литовські посадовці отримують особисті погрози від Росії.

«Інколи не так і просто бути першими, коли запроваджуємо санкції. Ми отримуємо особисті погрози від Росії. Наприклад, міністр закордонних справ. Але ми знаємо, що це очікувана реакція, тому що бути відкритими в цьому світі, певно, ще важливіше, ніж воєнна підтримка», - заявила Грібаускайте.

Вона додала, що нещодавно присвоїла громадянство Литовської Республіки Йонасу Охману, який допомагає на фронті українським солдатам. «Це означає, що не лише політична наша підтримка важлива, а й підтримка нашого народу дуже важлива. Ми сподіваємося, що ви її відчуваєте», - зазначила Грібаускайте.

Раніше повідомлялося, що президент Литовської Республіки Даля Грібаускайте у п’ятницю, 7 грудня, прибула з візитом в Україну.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: