Луценко заявив про затримання на хабарі 15-го за рік прокурора

Луценко заявив про затримання на хабарі 15-го за рік прокурора

Працівник прокуратури Київської області вимагав у громадянина хабар в сумі $5 тис.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про затримання на хабарі у розмірі 5 тисяч доларів прокурора.

Про це він повідомив у Facebook.

«Генінспекція ГПУ спільно з «К» СБУ затримала чергового, 15-го в цьому році, підозрюваного в корупції прокурора при отриманні 5 тис дол, які він вимагав від обвинуваченого у справі МВС.
Очищаємося», — заявив Луценко.

Деталей про затриманого прокурора Луценко не надав.

Пізніше Генпрокуратура повідомила, що Генінспекція здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вимагання працівником прокуратури Київської області неправомірної вигоди.

Так, під час досудового розслідування встановлено, що прокурор відділу процесуального керівництва прокуратури Київської області, використовуючи своє службове становище, з 25 липня 2017 року вимагав у громадянина неправомірну вигоду в сумі $5 тис. за сприяння у вирішенні питання про призначення обвинуваченому в кримінальному провадженні покарання, не пов'язаного з реальним позбавленням волі.

Співробітники Генпрокуратури спільно зі слідчими Служби безпеки України після отримання посередником, на якого вказав прокурор відділу прокуратури Київської області частини неправомірної вигоди в розмірі 104 тис. грн (еквівалент 4 тис. дол.), затримали цього прокурора і посередника.

Проводяться першочергові слідчі дії. Досудове розслідування триває.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: