Маск показав відео субмарини розробленої для порятунку дітей у Таїланді

Маск показав відео субмарини розробленої для порятунку дітей у Таїланді

Ілон Маск повідомив про випробування міні-субмарини

Голова компаній SpaceX і Tesla Ілон Маск показав відеозапис міні-субмарини розробленої спеціально для допомоги в операції з порятунку дітей, що застрягли у печері Тхам Луанг в Таїланді.

Відео субмарини інженер поширив у власному Twitter акаунті

Нагадаємо, що раніше Ілон Маск пообіцяв відправити інженерів та техніку для допомоги рятувальникам, які визволяють дітей із затопленої печери в Таїланді. 

Згодом винахідник поставив перед командою інженерів розробити міні-субмарину завданням якої буде полегшити операцію з порятунку дітей. Зокрема, засіб мав бути розроблений таким чином, щоб проходити вузькі затоплені сектори печери, пройти які без аквалангу та спеціальної підготовки вкрай важко.

Маск розповів про проведення успішних випробувань міні-субмарини для порятунку дітей.

«Проводимо підводні випробування в Лос-Анджелесі», - йдеться в повідомленні.

«Імітація маневрування через вузький прохід», – додав Ілон Маск у повідомленні, де на відео зображено, як субмарина долає імітований вузький прохід.

Він також додав, що надіється субмарина стане корисною в операції з порятунку дітей, якщо ж ні, то, можливо, вона знадобиться в майбутньому.

Нагадаємо, рятувальники призупинили операцію зі звільнення дитячої футбольної команди з печери на півночі Таїланду.

Раніше повідомлялося. що представники глави компанії Tesla Inc. Ілона Маска ведуть переговори із владою Таїланду, щоб допомогти врятувати членів дитячої футбольної команди та її тренера, заблокованих у печері.

Із цією метою можуть задіяти навігаційне обладнання компанії Space Exploration Technologies Corp., а також водовідкачувальні системи компанії Boring Co. або потужні акумулятори Tesla Powerwalls.

Нагадаємо, у Таїланді знайшли живими 12 підлітків, які разом зі своїм футбольним тренером раніше пропали в печерному комплексі.

За інформацією рятувальників, вони вже відкачали близько 40% води з печери, звільнивши 1,5 кілометри шляху, але це не дозволяє визволити дітей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: