Масові протести в Єревані: поранено лідера опозиції та троє поліцейських

Масові протести в Єревані: поранено лідера опозиції та троє поліцейських

Пашинян повідомив, що після того, як йому буде надана перша медична допомога, він повернеться на проспект Баграмяна

В результаті сутичок між протестувальниками та поліцією на проспекті Баграмяна в Єревані постраждали кілька демонстрантів, в тому числі лідер опозиційного руху, депутат Національних зборів Вірменії Нікол Пашинян.

Поліція розтягла колючий дріт і застосувала спецзасоби, шумові гранати тощо. Після цього поліцейські в перших рядах тимчасово наділи протигази. Також поліція попередила демонстрантів, що прийнято рішення про розгін демонстрації.

Наразі ЗМІ повідомляють, що Нікол Пашинян доставлений в медичний центр «Наірі». Цю інформацію в прямому ефірі Радіо Азатутюн підтвердила депутат Лєна Назарян. Вона повідомила, що у нього пошкоджена рука, а також є пошкодження на обличчі.

Як повідомили Радіо Азатутюн в лікарні два активіста руху, у Нікола Пашиняна пошкоджено око, яке налилося кров'ю, а руки пошкоджені від колючого дроту.

Лікар медцентру «Наірі» повідомив, що в лікарні в даний час знаходяться Нікол Пашинян і троє поліцейських, які отримали пошкодження в результаті зіткнень на проспекті Баграмяна. За словами лікаря, стан одного з поліцейських важчий,  ніж двох інших.

Пізніше через свою дружину Пашинян повідомив Радіо Азатутюн, що після того, як йому буде надана перша медична допомога, він повернеться на проспект Баграмяна, де проходить акція протесту.

Раніше опозиційний депутат Нікол Пашинян заявив, що він і троє його колег хочуть пройти «до місця роботи» - будівлі Національних зборів. Заступник начальника поліції Єревану Валерій Осіпіян у відповідь заявив, що пропустить тільки депутатів. Однак Пашинян заявив, що йому не повинні вказувати, де і як йому йти на роботу. Він заявив, що разом з ним йдуть журналісти і громадяни, які записалися до нього на прийом. Після цього Пашинян спробував пройти через загородження, проте поліцейські перешкодили йому та активістам, після чого почалося протистояння і поліція застосувала спецзасоби.

Нагадаємо, сьогодні вранці поліція виставила кордон на початку проспекту Баграмяна, де розташована будівля Національних зборів. Зранку сотні активістів і студентів, що підтримують рух на чолі з Ніколом Пашиняном, блокували ряд центральних вулиць і перехресть вірменської столиці, що паралізувало рух транспорту на багатьох дільницях міста.

Так протестуючі намагаються запобігти продовження влади екс-президента Вірменії Сержа Саргсяна вже на посаді прем'єр-міністра. Голосування намічено в парламенті на 17 квітня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: