«Ми мали честь служити з українцем». У Лівані попрощалися із загиблим капралом Володимиром Рибончуком

«Ми мали честь служити з українцем». У Лівані попрощалися із загиблим капралом Володимиром Рибончуком
Володимир Рибончук загинув у Лівані 13 березня

У церемонії прощання з Володимиром Рибончуком взяли участь два генерали, миротворці ООН, військові французького Іноземного легіону та ліванської армії

У ДТП у Лівані загинув капрал французького Іноземного легіону Володимир Рибончук, який виконував завдання у складі миротворчої місії ООН. Церемонія прощання відбулася на базі миротворчих сил ООН у Лівані. З нашим земляком прощалися з усіма військовими почестями. Інформація про це розміщена на Фейсбук-сторінці першого іноземного інженерного корпусу Легіону.

Церемонія відбувалася на військовій базі Дайр-Кіф, що на півдні Лівану. Капрал Рибончук служив у згаданому вище підрозділі французького Іноземного легіону. У його складі прибув у Ліван 27 лютого для виконання миротворчої місії ООН. Термін цієї місії був розрахований на чотири місяці.

13 березня життя українського військового обірвалося у дорожньо-транспортній пригоді. Бронетранспортер, у якому перебувало п’ятеро легіонерів, врізався у бетонну огорожу і перекинувся. Капрал помер від отриманих травм. Життя інших військових поза небезпекою. Таке повідомлення було розміщене на сайті Міноборони Франції.

Інформація про те, як віддали данину пам’яті загиблому українцю, розміщена також на сайті Миротворчих сил ООН у Лівані. Разом із представниками блакинтих  шоломів ООН і французькими легіонерами, попрощатися з капралом прибули військові ліванських збройних сил.

Глава місії ООН генерал-майор Стефано-Дель Кол висловив сердечну подяку батькам і рідним капрала Рибончука,  а також його країні за відважного воїна-миротворця. Наголосив, що миротворці мали за честь служити разом з українцем.   Про нашого земляка говорили як про прекрасного спортсмена, оптиміста, гарного товариша і надійного побратима. Він був душею і рушійною силою у своєму взводі і роті. Згадували також про старшого брата Сергія, за прикладом якого Володимир прийшов на службу до французького Легіону.

Генерал-майор Стефано-Дель Кол повідомив на церемонії про нагородження капрала Володимир Рибончука медаллю ООН (посмертно), її вручать батькам.

Присутній на церемонії генерал ліванської армії Імад Хай нагородив легіонера посмертно медаллю своєї країни. Повна назва нагороди ООН звучить так: Медаль Дага Хаммаршельда.

Як зазначено у «Вікіпедії»  це особлива нагорода. Її запровадила Рада безпеки ООН у 1997 році для нагородження миротворців, які загинули при виконанні місії ООН. Названа на честь генсека організації Дага Хаммаршельда, який загинув у 1961 році під час місії в Республіці Конго. Вручають нагороду рідним загиблих щорічно 29 травня у Міжнародний день миротворців ООН. Нагороду виготовляють з кришталю, вона схожа на еліпсоїд. На верхній частині методом гравіювання наносять ім’я і дата загибелі миротворця, на нижній – емблема ООН. Крім того, наносять надписи на торці медалі англійською і французькою мовами.

Під час церемонії прощання було встановлено портрети загиблого військового у різні періоди його служби. По центру на подушці, обтягнутій матерією червоного кольору, лежали нагороди. Запалили дві свічки. Перед тим військові  вишикувалися у стрій на плацу. Троє легіонерів несли портрет і нагороди капрала Рибончука.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: