МЗС України викликало посла Сербії через візит представника окупаційної влади Криму до Белграда

МЗС України викликало посла Сербії через візит представника окупаційної влади Криму до Белграда

Візит представника окупаційної адміністрації Криму до Белграда 4-7 грудня сприймається Україною як недружній акт і кваліфікується як спроба Росії легітимізувати незаконну окупацію Криму

Міністерство закордонних справ стурбоване візитом представника окупаційної адміністрації Криму до Белграда (Сербія) 4-7 грудня 2019 року. Про це йдеться в повідомленні пресслужби МЗС.

«Міністерство закордонних справ України глибоко стурбоване фактом візиту представників окупаційної адміністрації Криму до Белграда 4-7 грудня 2019 року, під час якого мали місце зустрічі з депутатами парламенту Сербії та проведення конференції «Белградський діалог: конструктивні відносини з Росією і визнання волевиявлення народу Криму», - йдеться в ньому.

Цей візит сприймається Україною як недружній акт, що порушує положення резолюції Генеральної Асамблеї ООН від 27 березня 2014 року «Територіальна цілісність України» і кваліфікується як спроба Росії легітимізувати незаконну окупацію Криму.

11 грудня для вираження протесту до МЗС України була запрошена тимчасовий повірений у справах Сербії в Україні Світлана Кошутіч.

10 грудня МЗС висловив подяку всім державам, які підтримали схвалення Генеральною Асамблеєю ООН посиленої резолюції «Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим і міста Севастополь, Україна, а також частин Чорного та Азовського морів» 9 грудня 2019 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: