На американському авіаносці у Тихому океані стався спалах коронавірусу

На американському авіаносці у Тихому океані стався спалах коронавірусу

На борту авіаносця Theodore Roosevelt інфіковані понад 100 моряків

Капітан авіаносця Theodore Roosevelt попросив командування ВМС США забезпечити умови для ізоляції екіпажу

Капітан американського атомного авіаносця USS Theodore Roosevelt (Теодор Рузвельт) Бретт Крозьє запросив командування ВМС США про термінову допомогу у зв'язку зі спалахом коронавірусу COVID-19 на його борту. Про це напередодні повідомило видання San Francisco Chronicle з посиланням на самого капітана.

Зазначається, що на борту корабля, який перебуває на базі на острові Гуам у Тихому океані, інфіковані понад 100 моряків. Крозьє попросив командування ВМС США забезпечити умови для ізоляції екіпажу чисельністю понад 4 тисячі людей, щоб запобігти можливим летальним випадкам.

«Через обмеження простору, притаманного військовому кораблю, ми не можемо забезпечити карантин, - написав Крозьє в своєму листі. - Поширення хвороби триває і прискорюється».

Капітан вказав, що лише невелику кількість хворих моряків було виведено на берег для тестування. Інша частина екіпажу залишається на борту корабля, де неможливо дотримуватися офіційних правил 14-денного карантину і соціального дистанціювання.

Він просить якнайшвидше забезпечити його морякам необхідні карантинні приміщення на базі в Гуамі.

Зазначимо, президент США Дональд Трамп заявив, що в найближчі два тижні Штати чекають дуже напружені етапи боротьби з поширенням коронавірусу Covid-19.

Напередодні державний секретар США Майк Помпео заявив, що один з чиновників Держдепартаменту помер від коронавірусу Covid-19.

До слова, у Нью-Йорку більше 20 чоловік провели «коронавірусну вечірку», щоб виробити колективний імунітет. Після вечірки дві людини загинули, ще шість перебувають у лікарні

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: