На Донеччині бойовиків, убивць підлітка Степана Чубенка, засудили до довічного ув'язнення

На Донеччині бойовиків, убивць підлітка Степана Чубенка, засудили до довічного ув'язнення

Незважаючи на те, що суд заочний і лава підсудних порожня, рано чи пізно вбивці будуть покарані, - Жебрівський

У Торецьку на Донеччині під час заочного судового засідання бойовиків із банди «Керч», які по-звірячому замордували 16-річного Степана Чубенка у 2014 році, засудили до довічного ув'язнення. Про це повідомив керівник Донецької обласної ВЦА Павло Жебрівський у себе на сторінці у Facebook.

«Убивці 16-річного патріота Степана Чубенка - бойовики рашистського батальйону «Керч» Вадим Погодін, Юрій Москальов та Максим Сухомлинов - отримали довічне ув'язнення. Такий вирок щойно виніс суд, який відбувся у Торецьку», - йдеться у повідомленні.

Жебрівський зазначив, що це заочний суд, однак ув'язнення терористів-катів лише справа часу.

«Незважаючи на те, що суд заочний і лава підсудних порожня (злочинців досі не схопили, - Главком), рано чи пізно вбивці будуть покарані й решту свого життя проведуть за ґратами. Справедливість восторжествує», - наголосив Жебрівський.

Нагадаємо, 20 червня 2017 року Ялті (по лінії Інтерполу) був затриманий екс-комбат «ДНР» 46-річний Вадим Погодін. Ялтинський «міськсуд» заарештував його «для забезпечення можливості видачі правоохоронним органам України». Його помістили у СІЗО Сімферополя. Погодіна звинувачують не просто в убивстві, а в тому, що він командував розстрілом 16-річного школяра Степана Чубенко.

23 липня 2014 року підлітка затримали в Донецьку (який вже був окупований), тому що на рюкзаку десятикласника помітили синьо-жовту стрічку, а серед речей знайшли шарф футбольного клубу «Карпати». Його жорстоко вбили прямо на блокпосту «ДНР». Похорон підлітка пройшов 8 листопада 2014 року

Генеральна прокуратура України 21 липня звернулась до Генеральної прокуратури РФ з клопотанням видати Погодіна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: