На Харківщині горів палац Шидловських

На Харківщині горів палац Шидловських

У будівлі не було ні внутрішнього, ні зовнішнього протипожежного водопроводу

У селищі Старий Мерчик Харківської області рятувальники ліквідовують пожежу в занедбаній триповерховій будівлі колишньої садиби Шидловських (кінець XVIII століття).

Як повідомляє прес-служба Головного управління ДСНС у Харківській області, повідомлення про пожежу надійшло у ніч на понеділок, близько опівночі. «Після прибуття пожежних на місце візуально спостерігалося горіння даху, перекриття та частини приміщень другого поверху будівлі на загальній площі близько 550 кв. м. На гасіння вогню одразу подали чотири пожежних стволи», - йдеться в повідомленні.

За інформацією ДСНС, складність у ліквідації пожежі пов'язана з тим, що пожежу помітили не одразу і вогонь встиг значно поширитися, а також у зв'язку з конструктивними особливостями будівлі. Перекриття і перегородки в ньому були дерев'яними, покрівлю виконано з металевих листів на дерев'яних конструкціях, сходові марші також дерев'яні. Тому вогонь поширювався дуже швидко. Крім того, в будівлі не було ні внутрішнього, ні зовнішнього протипожежного водопроводу.

О 5:00 понеділка вогонь було локалізовано. Перекриття і дах будівлі під впливом полум'я зруйнувалися. Триває ліквідація пожежі. Причини його виникнення встановлюють.

Загиблих і травмованих не виявлено.

Будівлю садиби було побудовано в 1776-1778 р.р., вона належала сімейству найбільших харківських землевласників Шидловських. У роки радянської влади будинок передали в розпорядження сільськогосподарської школи (сільгосптехнікуму, пізніше - зооветучилища). З 1997 року будівлю не експлуатували і вона руйнувалася.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: