На Харківщині виправна колонія стала причиною екологічного лиха (фото)

На Харківщині виправна колонія стала причиною екологічного лиха (фото)
Фото: пресслужба Харківської обласної прокуратури

Розпочато кримінальне провадження за фактом порушення правил охорони вод

Як з’ясувалося Первомайська виправна колонія № 117 несе значну загрозу довкіллю та людям, які живуть поруч з виправним закладом.

За процесуального керівництва Лозівської окружної прокуратури Харківської області розпочато кримінальне провадження за фактом порушення правил охорони вод, що створило небезпеку для довкілля (ч. 1 ст. 242 КК України), повідомляє пресслужба Харківської обласної прокуратури.

____06_06_21_00_112593

За інформацією керівника окружної прокуратури Романа Травкіна, окружною прокуратурою проведено перевірку стану системи водовідведення у Первомайській виправній колонії № 117. Так, встановлено, що у зазначеній установі відсутні локальні очисні споруди, а технічна документація щодо водовідведення об’єкту комісії не надавалась та не розроблялась.

Крім того, водовідведення стічних вод, що утворилися в процесі господарсько-побутової діяльності, розташоване на поверхні ґрунту і стікає в ріку Орілька, чим створюється небезпека для життя, здоров’я людей та довкілля.

____06_06_21_00_112594За даним фактом Первомайським відділом Лозівської окружної прокуратури внесено відомості до ЄРДР за фактом порушення правил охоронних вод, що створило небезпеку для довкілля (ч. 1 ст. 242 КК України).

Матеріали кримінального провадження скеровано до Територіального управління ДБР, розташованого у м. Полтаві, для подальшого проведення досудового розслідування.

Як повідомлялося раніше у рамках програми «Велика приватизація тюрем» Фонду держмайна та Міністерства Юстиції було продано Львівську виправну колонію № 48. Торги відбулися 3 червня, переможцем аукціону стала компанія з IT-холдингу «Софт-Серв», яка запропонувала 407,5 млн грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: