На півдні України бійці тероборони готуються до можливих бойових дій (відео)

На півдні України бійці тероборони готуються до можливих бойових дій (відео)
В Україні відбуваються військові навчання територіальної оборони
Фото: mil.in.ua

Навчання триватимуть до 16 квітня

У Запорізькій області та на Херсонщині, розпочались збори підрозділів територіальної оборони. Про це повідомляє Оперативне командування «Схід» Збройних Сил України. Навчання триватимуть до 16 квітня

Після розгортання організаційного ядра бригади та стрілецьких батальйонів тероборони, триває прибуття резервістів та підготовка до практичного відпрацювання визначених завдань.

Зокрема, з метою нарощування спроможностей підрозділів тероборони відбудуться тренування щодо контролю населених пунктів, посилення і захисту державного кордону, охорони і оборони визначених об’єктів, боротьби з ворожими ДРГ тощо.

Резервісти займаються облаштуванням місць розташування та приймання їжі, заготівлею дров, розгортанням польових вузлів зв’язку та отримання зброї – це тільки частковий перелік справ сьогодення.

Хлопці чітко та відмінно виконують завдання командування – адже в територіальну оборону йдуть вмотивовані та відповідальні громадяни України. Ті, які за першої необхідності візьмуть до рук зброю та стануть на захист свого краю.

Метою зборів є нарощування спроможностей підрозділів територіальної оборони до виконання визначених їм завдань.

Розгортання тероборони відбувається і в інших областях країни, зокрема і в областях, що межують з окупованим Кримом. Основними цілями зборів є – удосконалення рівня умінь і практичних навичок командирів та штабів щодо управління підрозділами, підвищення індивідуальних навичок військовослужбовців щодо виконання визначених завдань на реальних об’єктах:

  • по охороні та захисту адміністративного кордону з АР Крим, прикриття десантно-доступних ділянок узбережжя;
  • виконанні завдань з контролю населених пунктів, по охороні органів державної влади, посиленню охорони критичних об’єктів, мостів, несення служби на блокпостах, контроль населених пунктів з виконанням завдань комендантської години;
  • боротьба з диверсійно-розвідувальними силами, іншими озброєними незаконно утвореними озброєними формуваннями.

На Херсонщині, до зборів залучені резервісти та військовозобов’язані, які мешкають в цьому регіоні. Збори планують провести в декілька етапів. На початку заходу усі задіяні резервісти та військовозобов’язані прибули на визначені пункти дислокацій своїх підрозділів, де отримали військову форму одягу, бойове спорядження та були проінструктовані командуванням штабу територіальної оборони щодо основних завдань зборів

Варто зазначити, що у випадку введення воєнного стану на підрозділи тероборони покладаються завдання:

  • підтримання правового режиму воєнного стану;
  • охорона та захист державного кордону;
  • забезпечення умов для надійного функціювання органів державної влади;
  • охорона та оборона важливих об’єктів і комунікацій;
  • боротьба з диверсійно-розвідувальними силами та незаконними збройними формуваннями.

То ж бійці тероборони повинні вміти ефективно діяти під час виконання завдань за призначенням, як індивідуально, так і у складі підрозділів.

На сьогодні штаби розгорнуті в повному обсязі. Особлива увага приділяється додержанню усіх карантинних норм та збереженню життя і здоров’я військовослужбовців.

На тлі стягування російських військ до кордону з Україною два військові кораблі США наступного тижня пройдуть через протоку Босфор і будуть перебувати в Чорному морі до 4 травня.

Раніше повідомлялося, що канцлер Німеччини Ангела Меркель під час телефонної розмови з президентом РФ Володимиром Путіним закликала його скоротити військову присутність біля кордонів України. Російський президент заявив їй, що це є внутрішньою справою РФ.

Сьогодні у Кремлі заявили, що РФ стягнула війська до кордону з Україною, щоб «захистити російських громадян на Донбасі».

Натомість головнокомандувач Збройних сил зробив заяву щодо інформаційних атак Росії. Він наголосив, що Росія намагається дискредитувати Україну на міжнародній арені й посіяти паніку серед жителів тимчасово окупованих територій.

Напередодні Пєсков заявив, що російські війська перебуватимуть біля кордонів України стільки, скільки буде визнано доцільним керівництвом РФ. Також відомо, що Росія стягує до кордону з Україною ракетні комплекси «Іскандер».

У звіті ЄС йдеться, що Кремль активізує дезінформацію проти України на тлі «брязкання зброєю» біля кордонів.

Російські розслідувачі із Conflict Intelligence Team повідомили про новий військовий табір поблизу Воронежа. У ньому начебто помітили польовий табір з технікою, наметами для шпиталю і казарм.

Напередодні у мережу потрапили переговори бойовиків з російськими кураторами. На питання «Так це ж наші?», з боку російських кураторів слідує жорстка відповідь: «Они мясо – их не жаль. Главное – начать активную стадию. Тогда наши, которые на ленте, смогут полноценно зайти».

Представники НАТО з Канади, Литви, Польщі та Великобританії підтвердили непохитну підтримку суверенітету України. 7 квітня представники обговорили військову активність Росії біля України.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: