На Закарпатті згорів ромський дитячий садок

На Закарпатті згорів ромський дитячий садок
Пожежа у дитячому садку села Велика Добронь
Фото: Mukachevo.net

Місцеві роми не виключають навмисний підпал, поліція спростовує

У селі Велика Добронь Закарпатської області вночі 15 липня згоріла будівля дитячого садочка у ромському поселенні.

Про це повідомляє видання Mukachevo.net.

За інформацією від рятувальників, внаслідок пожежі ніхто не постраждав.

ЗМІ відзначає, що місцеві роми розповіли, що не виключають навмисний підпал з урахуванням останніх подій.

Своєю чергою поліція не виявила слідів, які б вказували на умисний підпал, проте не виключає цю версію і проведе експертизу. Про це йдеться на сайті Нацполіції Закарпатської області.

«Поліція не виявила слідів, які б вказували на умисний підпал. Для з'ясування точної причини займання буде проведено відповідну експертизу, саме з цієї причини розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України», - повідомили у поліції.

Нагадаємо, раніше вісьмох зловмисників, що розгромили табір ромів поблизу Львова та вбили 24-річного чоловіка, взяли під варту.

Згодом одного з нападників відпустили під домашній арешт.

Як відомо, працівниками Нацполіції Львівщини встановлено причетність мешканців Львова та прилеглих сіл до нападу на табір ромів поблизу с.Сокільники, що на Пустомитівщині, в ніч на 24 червня.

Слідством встановлено, що група молодиків, озброївшись ножами, металевими трубами, ланцюгами, здійснили напад на табір, у якому тимчасово проживали особи ромської національності. Чоловіки здійснили погром та побиття його мешканців.

Внаслідок цього 24-річний мешканець Закарпатської області отримав численні ножові поранення та помер. Ще троє осіб, серед яких 10-річний хлопчик, 19-річний юнак та 30-річна жінка отримали тілесні ушкодження.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: