Начальника Донецького управління МВС «ДНР» засудили на 10 років

Начальника Донецького управління МВС «ДНР» засудили на 10 років

Після окупації Донецька зловмисник порушив присягу працівника правоохоронних органів України

Димитрівський міський суд Донецької області виніс обвинувальний вирок одному з керівників силового блоку терористичної організації «ДНР». Про це повідомляє пресслужба прокуратури.

Зазначається, що чоловіку призначили покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна за скоєння тяжкого злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній) КК України.

У ході спеціального досудового розслідування встановлено, що 51-річний мешканець міста Донецьк, будучи працівником Головного управління МВС України в Донецькій області, в порушення присяги працівника правоохоронних органів України, знехтував своїми службовими обов’язками, не переїхав після окупації Донецька терористичною організацією «ДНР» на контрольовану українською владою територію та у березні 2015 року став активно співпрацювати з терористами, зайнявши пост так званого начальника Донецького міського управління МВС «ДНР».

Перебуваючи на вказаній посаді та діючи всупереч чинному законодавству України, спільник терористів і досі продовжує здійснювати керівництво діяльністю так званих «органів поліції ДНР» у м. Донецьку, зокрема координуючи питання про затримання громадян та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

«З огляду на те, що на допити до слідчого та у судові засідання міліціонер-зрадник не з’являвся, стосовно нього судом винесено заочний вирок», - говориться в повідомленні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: