Марш рівності: націоналісти не змогли заблокувати центр Києва

Марш рівності: націоналісти не змогли заблокувати центр Києва

На маршрут Маршу рівності можна пройти після проходження через металошукачі

Фото: Михайло Глуховський, «Главком»

Інформація про блокування центру Києва не підтвердилася, маршрут Маршу рівності вільний

Станом на ранок неділі центр Києва, де має проходити Марш рівності, вільний для пішоходів.

Як повідомляє кореспондент «Главкома», інформація про те, що активісти націоналістичних організацій заблокували центральні вулиці Києва, аби не допустити проведення Маршу рівності в столиці, не відповідає дійсності.

Вулицями Богдана Хмельницького та Володимирською можна пройти до Будинку вчителя, де мають зібратися учасники КиївПрайду. По периметру маршруту видно сотні поліцейських.

11_02

«На маршрут Маршу рівності можна пройти після проходження через металошукачі. Відповідна процедура діє у всіх напрямках: біля площі Льва Толстого і біля Національної опери. Натомість повністю заблокований поліцією рух будь-якого транспорту», - розповів журналіст.

Водночас, на майдані Незалежності зібралися кілька десятків людей, переважно хлопців, які підтримують «традиційну сім'ю». Біля них видно лише одну патрульну машину поліції.

44_01

Кількадесят прихильників «традиційних цінностей» також зібралися біля пам'ятника Тарасу Шевченку навпроти «червоного корпусу» КНУ.

З гучномовця звучить агітація за традиційні цінності з посиланням на Біблію та лунають націоналістичні пісні. Час від часу люди вигукують «Україна - не содом».

Нагадаємо, в ніч проти неділі керівник прес-служби «Правого сектору» Артем Скоропадський повідомив, що націоналісти з багатьох організацій, заблокували Парк Шевченка, Володимирську вулицю і Будинок вчителя, «аби не допустити проведення гей-параду у Києві».

Водночас член правління та радник з безпеки КиївПрайду Зорян Кісь коментуючи допис Скоропадського, заявив, що скасовувати Марш рівності не будуть. 

До слова, в суботу ввечері невідомі зламали сайт ЛГБТ-руху та розмістили погрози учасникам Маршу рівності.

Нагадаємо, у неділю в Києві відбудеться Марш рівності. Старт призначено на 10:00. Учасники зберуться перед входом в Будинок вчителя на вул. Володимирській. Збір розпочнеться о 9:00, після 10:00 на територію більше не будуть пускати людей. Попередньо, учасники пройдуть по вул. Володимирській та Льва Толстого до станції метро «Льва Толстого». Очікується, що участь у марші візьмуть до 5 тис. осіб.

Читайте також матеріал «Главкома» «Не такі» люди. Лесбійка, гей, бісексуалка та трансгендер про своє життя в Україні

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: