Націоналісти під Радою вимагають зняти недоторканність з нардепів та палять фаєри

Націоналісти під Радою вимагають зняти недоторканність з нардепів та палять фаєри

Мітинг під Радою

Фото: Главком

Поліція посилила охорону біля парламенту

Під Верховною Радою тривають мітинги, учасники яких тримають в руках прапори і плакати з вимогами до народних депутатів.

Про це повідомляє кореспондент «Главкому».

Мітингувальники почали палити фаєри, після чого поліція посилила охорону приміщення Верховної Ради України через мітинги під стінами парламенту.

Верховна Рада України охороняється у посиленому режимі через мітинги, які тривають під стінами парламенту. Спочатку загальна кількість правоохоронців становила близько 100 осіб. Серед них - працівники Національної поліції та Національної гвардії.

Згодом охорону парламенту посилили представниками Нацгвардії, які в шоломах та із засобами спецзахисту долучились до заходів безпеки.

Крім особового складу поліції, під парламентом перебуває три автобуси з номерами поліції, а також авто пожежної безпеки та швидкої допомоги.

Станом на зараз ситуація під парламентом спокійна, жодних протистоянь не спостерігається.

Нагадаємо, мітинги  під Радою розпочалися 11 липня. Як передає кореспондент «Главкома», про це свідчать листівки, розклеєні у центрі Києва. У листівках міститься заклик до громадян прийти під стіни парламенту, щоб вимагати від нардепів підтримати зняття недоторканності з Борислава Розенблата, Максима Полякова, Олеся Довгого, Євгена Дейдея, Андрій Лозового, Михайла Добкіна.

Як відомо, у вівторок ввечері парламентарії проголосували  лише за зняття недоторканності з Олеся Довгого та Борислава Розенблата.

Також Луценко назвав час і місце для вручення підозр Розенблату і Полякову.

Сьогодні близько 17:00 Рада розгляне питання зняття недоторканності з нардепа Михайла Добкіна.

Національне антикорупційне бюро України закликає народних обранців «розірвати кругову поруку в парламенті» та підтримати подання на зняття недоторканності, затримання й арешт депутатів, чию причетність до корупції встановили НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко обіцяє повторно направити подання щодо позбавлення недоторканності шести народних депутатів до регламентного комітету та парламенту, якщо Верховна Рада не ухвалить їх до літніх канікул.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: