Наєв розповів про «несподіванку для диверсантів» (фото)

Наєв розповів про «несподіванку для диверсантів» (фото)

Упродовж перших двох місяців Об’єднані сили зменшили кількість стаціонарних блокпостів, натомість збільшили кількість рухомих

Одним із пріоритетів Об’єднаних сил сьогодні є приведення блокпостів Національної поліції та Національної гвардії до вимог сучасності.

Про це командувач Об’єднаних сил Сергій Наєв заявив під час робочої поїздки по місцях несення служби військовими Нацгвардії та працівниками Нацполіції у Донецькій області, повідомляє штаб ООС.

«Упродовж перших двох місяців Об’єднані сили зменшили кількість стаціонарних блокпостів, натомість збільшили кількість рухомих задля підвищення комфорту переміщення місцевого населення, а також створення ефекту несподіванки для злочинців та диверсійних груп противника», - сказав він.

Під час поїздки командувач Об'єднаних сил перевірив обладнання місць несення служби, побутові умови особового складу та обговорив із командирами блокпостів подальше вдосконалення позицій.

Уже понад півтора місяця підрозділи Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил залучаються до несення служби на рухомих (мобільних) блокпостах у Донецькій та Луганській областях. Мобільний блокпост являє собою обладнаний броньований автомобіль із озброєним підрозділом на його борту, що призначені для безперервного контролю за рухом транспорту та осіб на дорогах. Мобільні блокпости розташовуються в місцях, які не контролюються стаціонарними блокпостами.

Серед основних завдань мобільного блокпосту – недопущення переміщення товарів з тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях, запобігання несанкціонованого ввезення зброї, боєприпасів, вибухових та наркотичних речовин, виявлення осіб, що підозрюються у співпраці з незаконними збройними формуваннями, та злочинців, які перебувають у розшуку тощо.

За словами начальника штабу угруповання Національної гвардії України Об’єднаних сил полковника Юрія Іванущенка, найголовніше у роботі мобільного блокпоста – це ефект несподіванки.

«Місце розташування мобільного блокпосту вибирається таким чином, щоб це було несподіванкою для громадян та водіїв транспортних засобів, що пересуваються. Після того, як його положення стає відомо, мобільний блокпост переміщується в інший район», – сказав Іванущенко.

У повідомленні наголошується, що особовий склад, який несе службу на мобільному блокпосту, користується певними правами. Гвардійці можуть застосовувати заходи фізичного впливу, спеціальні засоби, вогнепальну зброю, озброєння та бойову техніку у відповідності до Закону України «Про Національну гвардію України» та інших нормативно-правових актів, перевіряти паспорти та інші документи, що засвідчують особу, здійснювати огляд транспортних засобів, затримувати та передавати представникам органів внутрішніх справ автотранспорт та осіб, які вчинили правопорушення.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: