Наїзд на пішоходів на півночі Лондона: постраждали щонайменше 12 осіб

Наїзд на пішоходів на півночі Лондона: постраждали щонайменше 12 осіб
Правоохоронці на місці інциденту у Лондоні
Фото: The Sun

Автомобіль з'їхав з дороги і врізався в пішоходів, які виходили з мечеті

В результаті наїзду фургона на натовп людей на півночі Лондона постраждали щонайменше 12 осіб.

Про це повідомляє The Sun.

Відзначається, що фургон в'їхав в людей, які виходили з мечеті у Фінсбері парку.

За словами очевидців, напад було скоєно незабаром після півночі за місцевим часом. Автомобіль з'їхав з дороги і врізався в пішоходів, які виходили з мечеті.

Водночас, телеканал «112» з посиланням на  AFP повідомляє,що  в районі Фінсбері-парк, де проходить вулиця Севен Сістерс Роуд, розташована відома салафітская мечеть, яка приймає віруючих у північно-східній частині Лондона. З 1997 по 2004 роки імамом цієї мечеті був радикальний проповідник Абу Хамза аль-Масрі, якого звинувачували у зв'язках з терористичною мережею «Аль-Каїда». У 2004 році він був заарештований, а два роки по тому був засуджений до семи років в'язниці за пропаганду тероризму, підбурювання до насильства, розпалювання расової ненависті.

Чоловік звинувачувався у змові з метою організації табору підготовки бойовиків в штаті Орегон, йому інкримінували співучасть у захопленні 16 заручників в Ємені в 1998 році. Американське правосуддя засудило його на довічний термін ув'язнення. 

Нагадаємо, після нічного інциденту у Лондоні поліція затримала підозрюваного у скоєнні наїзду на пішоходів. Рада мусульман у Великобританії підтвердила, що фургон в'їхав в віруючих, що виходили з мечеті після вечірньої молитви.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: