НАТО затвердить новий пакет підтримки України і Грузії

НАТО затвердить новий пакет підтримки України і Грузії
Єнс Столтенберг очікує, що міністри схвалять новий пакет підтримки для Грузії та України, щоб зміцнити партнерство, включно з навчаннями в Чорноморському регіоні, який є стратегічно важливим для НАТО
Фото: nato.int

Столтенберг зазначив, що пакет підтримки посилить політичну та практичну підтримку обох країн

Міністри закордонних справ країн-членів НАТО схвалять новий пакет допомоги для України та Грузії. Про це заявив генсек Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг, передає пресслужба НАТО.

Столтенберг зазначив, що це посилить політичну та практичну підтримку обох країн.

«Я очікую, що міністри схвалять новий пакет підтримки для Грузії та України, щоб більше зміцнити наше партнерство, включно з навчаннями в Чорноморському регіоні, який є стратегічно важливим для НАТО», - заявив він.

Як повідомлялося, що через пандемію коронавірусу у світі експерти НАТО відклали свій візит до України.

Нагадаємо, що новий міністр оборони Андрій Таран у зверненні до керівного складу Міноборони та Генштабу наголосив на недосяжній найближчим часом цілковитій адаптації ЗС України до стандартів НАТО.

Раніше тоді ще віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба, який уже міністр закордонних справ, заявив, що наявність тимчасово окупованих територій не завадить Україні стати членом Північноатлантичного альянсу. За його словами, Україна може вступити в НАТО при існуючій окупації Росією Криму та тимчасовій непідконтрольності територій на Донбасі. Він також заявив про прогрес у відносинах між Україною та НАТО.

Також нагадаємо, що Угорщина заявила, що й надалі блокуватиме засідання Україна-НАТО.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: