Новий скандал на Банковій. Президент урочисто зустрічав «Мрію» з масками не для медиків, а для торгових мереж?

Новий скандал на Банковій. Президент урочисто зустрічав «Мрію» з масками не для медиків, а для торгових мереж?
Зустріч літака АН-225 «Мрія» з рекордним об'ємом медичного вантажу
Скріншот з відео

До журналістів потрапив лист, який пролив світло на історію з літаками, які возять в Україні вкрай необхідні медичні товари

Транспортний літак АН-225 «Мрія» з рекордним об'ємом медичного вантажу для боротьби з коронавірусом, зокрема з медичними масками, доправив цей товар не для лікарень, а для комерційних торгових мереж. Цей факт сьогодні став відомий завдяки документам, які отримали журналісти. Нагадаємо, літак прибув в Україну 23 квітня. Тоді його урочисто зустрічали президент Володимир Зеленський та секретар РНБО Олексій Данілов. 

Згодом народний депутат Олександр Герега своїми листами повідомив, зокрема меру Києва Віталію Кличку та нардепам ВР, що літак доправив товар в його торгову мережу. Депутат супроводив свій лист пропозицією купувати медичні товари протиепідемічного призначення саме у його компанії «Епіцентр К».

Тобто, виявляється, що Зеленський зустрічав «Мрію» з комерційним вантажем.

У листі нардепа Гереги до міського голови столиці Кличка, який оприлюднила «Українська правда», йдеться: «Шановний Віталію Володимировичу! На тому тижні літак «Мрія» доставив до України велику партію медичних масок, окулярів, стерильних комбінезонів 5 ступеню захисту, а також інші товари протиепідемічного призначення. Всі вони мають європейський і український сертифікати якості. Коли буде замовлена велика партія, ціна буде меншою (прайс товарів додається). Якщо буде ваша зацікавленість, то просимо вас звертатися з усіма питаннями до визначених осіб у компанії «Епіцентр К».

Літак АН-225 «Мрія» з рекордним об'ємом медичного вантажу для боротьби з коронавірусом, зокрема там були медичні маски, доправив цей товар не для лікарень, а для комерційних торгових мереж. Цей факт сьогодні став відомий завдяки документам, які отримали журналісти. Нагадаємо, літак прибув в Україну 23 квітняЛітак АН-225 «Мрія» з рекордним об'ємом медичного вантажу для боротьби з коронавірусом прибув в Україну 23 квітня

До слова, лист був надрукований на бланку нардепа. У ньому також були вказані імена та телефони чотирьох осіб, з якими можна зв’язатися з цього питання. 

Представниця компанії, яка в листі вказана як Ольга Анатолівна, повідомила, що в «Епіцентр К» дійсно можна купити такі товари.

«Ми купуємо і продаємо це все в торгових центрах. Ми також допомагаємо всім, кому потрібно купити даний товар, бо дійсно цей товар зараз дефіцитний. Він у нас є в наявності в торгових центрах, тому є така розсилка. Якщо вам потрібно, то ви до мене звертаєтесь, я вам кажу, який товар, яка ціна, і в якому торговому центрі ви можете все це придбати», - зазначила вона.

На уточнююче питання, чи передавалися товари, які привезла «Мрія» на благодійній основі у лікарні та аптеки України, представник «Епіцентр К» зазначила, що «це прийшло на комерційній основі, ми закуповуємо». 

Жінка уточнила, що з «з журналістами не спілкується», а лише допомагає всім, хто цього потребує, купити товари медпризначення.

Вона також додала, що поряд з продажем масок, окулярів та дезінфікуючих засобів, «Епіцентр К» займається благодійністю – зокрема, на Хмельниччину (округ Гереги №192 на Хмельниччині – ред.) передали захисні костюми.

Інший представник, чиє ім’я було вказано в листі, Віктор Олексійович повідомив, що відповідає за групу антисептиків і антисептиків, а їх у тому вантажі, що привезла «Мрія» не було. Він також порадив звернутися до піар-відділу компанії.

Помічниця Гереги Ольга Григор’єва повідомила, що лист на ім’я Кличка був єдиним подібним надісланим листом, він був помилкою іншої помічниці, і що наразі нардеп з цим розбирається. 

«Ну, такий лист був усього один – на КМДА. Він був один. І це помилка. Він не повинен був вийти. Але помічник зробила помилку. Він один-єдиний такий. Помічник з власної ініціативи. Думаю, що народний депутат буде розбиратися ще. Але то був один такий лист, і то була помилка помічниці. Всі ми люди, кожен може зробити помилку», - заявила Григор’єва.

Григор’єва уточнила, що будуть розбиратися, як так вийшло, але припустила, що помічниця могла не розібратися з поштою – і замість надіслати листа у внутрішню пошту, надіслала не туди, куди потрібно.

Депутати Верховної Ради розказали, що подібні листи від Гереги отримали низка нардепів. За їхніми словам, «листи приходять всім на депутатські скриньки». 

Натиснути для збільшенняНатиснути для збільшення

Згідно з даними opendatabot, ТОВ «Епіцентр К» станом на 14 квітня належить родині Олександра та Галини Гереги (51.3% та 47,97% відповідно) та Тетяні Суржик (0.73%).

До слова, літак «Мрія» з медичним вантажем прибув в Україну 23 квітня з найбільшим об'ємом перевезень - майже 1300 куб. м, через що цей факт може бути внесений у книгу рекордів Гінеса.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: