Перші на Одещині: Ізмаїльський автоперевізник встановив в маршрутках термінали для оплати за проїзд

Перші на Одещині: Ізмаїльський автоперевізник встановив в маршрутках термінали для оплати за проїзд
Термінал налаштований на одноразове зняття 7 грн

Оплата через термінал не відволікає водіїв

Експериментальну електронну систему оплати за проїзд намагаються впровадити в Ізмаїлі. Пасажирський автоперевізник встановив в автобусах одного з маршрутів міста банківські термінали для оплати проїзду. Про це пише «Думська».

Керівник цього підприємства Сергій Ківалов розповів, що новація зацікавила пасажирів, проте користуватися пристроєм люди почали не відразу - спочатку побоювалися, а лише обережно запитували у водія, як діє пристрій. Деякі побоювалися, що з карти буде зніматися інша сума - більша, ніж вартість проїзду в розмірі 7 гривень.

На день вже стали здійснювати близько 10 проплат за проїзд. Далі, впевнений власник маршруту, процес стане активніше.

Водії теж задоволені - оплата через термінал не відволікає їх: перевірити, чи була здійснена транзакція, просто. Якщо на екрані загорівся зелений смайлик - все добре, червоний - значить, або на рахунку немає коштів, або немає зв'язку. Водієві навіть не потрібно обертатися - колір смайлика він бачить в дзеркалі перед собою. До речі, зв'язок ні разу не підводила - все оплати за проїзд були успішними.

І що стосується суми списання - термінал налаштований на одноразове зняття 7 грн, з яких 30 копійок йде на рахунок банку, що встанови термінали.

Розраховуватися можна картами будь-якого українського банку. Підійде і смартфон, у якого налаштовані додатки Google Play або Apple Pay.

Відзначимо, Ізмаїл став першим містом в Одеській області, де впроваджено цей проект. На даний момент термінали встановлені в п'яти автобусах маршруту №18, і підприємець подумує про встановлення апаратів на маршруті №23.

Нагадаємо, в грудні 2015 року з ініціативи КП «Одесміськелектротранс» в якості експерименту встановили електронні термінали оплати проїзду. Однак експеримент не прижився - пристрої зламалися незабаром після встановлення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: