Петицію з вимогою про відновлення економічних зв'язків з РФ підтримали 4000 дніпрян

Петицію з вимогою про відновлення економічних зв'язків з РФ підтримали 4000 дніпрян
Україна та Росія

Автори петиції пропонують створити міжурядову групу Україна-Росія

Петиція дніпрян з вимогою до влади відновити економічні зв'язки з Росією набралабільше 4000 голосів в Єдиній системі місцевих петицій. Ініціатори ідеї стверджують, що документ набрав в 4 рази більше підписів, ніж необхідно і став обов'язковим для розгляду регіональним і центральним керівництвом країни.

Автори петиції пропонують створити міжурядову групу Україна-Росія для того, щоб уникнути остаточного «зубожіння народу». Дніпровці підкреслили, що через розрив відносин з Росією Україна втратила від 90 000 до 120 000 робочих місць, а експортна валютна виручка скоротилася в 6 разів.

«У той же час, економічна вигода від угоди про асоціацію з ЄС - мінімальна», - відзначили дніпровці.

У петиції, зокрема, йдеться: «Нам треба ініціювати негайне повернення традиційних ринків експорту наших товарів для збільшення валютної виручки і зменшення безробіття».

Міжурядова робоча група між Україною і РФ, на думку авторів петиції, повинна зайнятися розробкою «дорожньої карти по повноцінному відновленню зв'язків між країнами».

«Кризові явища в економіці наростають: стрімко зростають тарифи, соціальні програми скорочуються, збільшується безробіття. Показник ВВП з 2014 року скоротився в 2 рази. Мінекономрозвитку України прогнозує, що зростання ВВП в першому півріччі 2017 роки взагалі впаде з 1% до 0%», - нарікає ініціативна група.

Автори петиції також просять скласти офіційне звернення від дніпровського муніципалітету до Верховної Ради і президента України з вимогою відновлення зв'язків з Росією.

Нагадаємо, раніше великий дніпровський виробник спортивного обладнання Vasil закликав президента України Петра Порошенка до відновлення економічних зв'язків з Росією.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: