Погрожували вбити та порубали авто сокирою: у Києві скоєно напад на журналістів

Погрожували вбити та порубали авто сокирою: у Києві скоєно напад на журналістів
Для розшуку транспортних засобів зловмисників у столиці ввели план «перехоплення»
Фото: Роман Бочкала, Facebook

Журналісту вибили зуб, у оператора гематома на потилиці та провали в пам'яті

Ввечері 24 січня у Києві на Видубичах скоєно напад на знімальну групу «Стоп корупції». Про це у Facebook повідомив журналіст Роман Бочкала.

«Журналісти, разом з двома правозахисниками, прибули на точку, де крадуть пісок. Там їх зустріли озброєні молодики, які забезпечували проїзд вантажівок з награбованими надрами. Бандити приснули газом в обличчя журналісту, повалили на сніг і почали бити. Була стрілянина і погрози, що наступного разу вб'ють.

Автомобіль, на якому активісти привезли журналістів, порубали сокирою. У буквальному сенсі. Розбили скло в дверях. Журналісту вибили зуб, у оператора гематома на потилиці, провали в пам'яті.

Один з постраждалих активістів - ветеран полку «Азов», учасник бойових дій, має нагороди за участь в АТО. Зараз хлопці в лікарні. Зловмисники забрали сумку з документами і грошима одного з побитих і поїхали. Поліція оголосила план-перехоплення по місту Київ» - написав Бочкала. 

Журналіст-розслідувач повідомив, що на Видубичах знаходиться найбільша в столиці незаконна точка видобутку піску. Її річний обсяг - 100 млн грн. Ця земля була в оренді у компанії «Мостобуд». Київрада розірвала його на останній сесії 2018 року, однак піщані нелегали продовжують працювати.

У поліції Києва повідомили, що дії зловмисників кваліфіковані як «розбій» - 2 ч. ст. 187 Кримінального кодексу України. Одного постраждалого з тілесними ушкодженнями доставили в лікарню.

Для розшуку транспортних засобів у столиці ввели план «перехоплення», а відтак орієнтовано всі наряди поліції.

«На місці події працює слідчо-оперативна група Голосіївського управління поліції, наряди патрульних і спецназівці. За словами постраждалих, один з транспортних засобів, який після нападу поїхав у бік міста, згодом повернувся на огороджену територію. Тому спецпризначенці зайшли туди і виявили сім чоловік, які назвалися охоронцями. Всі вони доставлені до управління поліції для дачі пояснень», - повідомляють правоохоронці.

Раніше повідомлялося, що 23 січня на вулиці Ломоносова, 53 в Києві хлопця азіатської зовнішності три рази вдарили ножем.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: