Покарання з комфортом. У Львівському СІЗО з’явилися платні камери (фото)

Покарання з комфортом. У Львівському СІЗО з’явилися платні камери (фото)
У камерах є побутова техніка та зроблено свіжий ремонт
Фото: Денис Малюська, Facebook

Платні камери згодом відкриють в СІЗО Чернігова, Харкова і Чернівців

Міністерство юстиції України відкрило платні камери у Львівському слідчому ізоляторі. Такі камери планується відкрити ще у трьох областях.

Про це повідомляється на Facebook міністра юстиції Дениса Малюськи.

За його словами, сьогодні була відкрита платна камера у Львівському СІЗО з наступними цінами: 1000 гривень - доба, 3 500 гривень - тиждень, 4 000 - місяць.

«Наступні на черзі - Чернігів, Харків та Чернівці», - додав Малюська.

Днем раніше міністр юстиції Денис Малюська спробував обід, що зазвичай готують у Київському слідчому ізоляторі, щоб перевірити його якість. 

Нагадаємо, іще раніше в Лук'янівському СІЗО Києва в рамках експериментального проекту відкрилися перші платні камери. У них збільшена норма площі на людину і відгороджено санвузол. При цьому міністр юстиції не бачить в цьому проекті дискримінації за майновим принципом. Зазначимо, розцінки в Лук'янівському СІЗО на порядок вищі.

Малюська також заявив, що Мін'юст планує вивести слідчі ізолятори за межі міст, а земельні ділянки під ними здавати в оренду. Він зазначив, що вартість оренди землі в центрі міст досить велика і їх можна віддавати в оренду приватним інвесторам в обмін на будівництво сучасних в'язниць з належними умовами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: