Польська влада передумала забороняти аборти

Польська влада передумала забороняти аборти
В найбільших містах Польщі пройшли протестні акції у зв'язку з законопроектом про повну заборону абортів
Фото АР

Масові демонстрації проти введення порної заборони переривання вагітності змусили владу прислухатися до думки громадян

Влада Польщі відмовилась від повної заборони абортів. Про це заявив міністр науки і вищої освіти країни Ярослав Говін, повідомляє Associated Press.

За його словами, масові демонстрації проти введення такого закону змусили владу прислухатися до думки громадян.

Як відомо, чинне законодавство Польщі ставить вкрай жорсткі обмеження щодо можливих обставин переривання вагітності. Зокрема, дозволяється робити аборт лише у випадках згвалтування, інцесту, якщо плід має пошкодження або вади розвитку або якщо життя матері перебуває під загрозою. На практиці, однак деякі лікарі, посилаючись на моральні принципи, відмовляються від виконання навіть легальних абортів.

Польки, які приймають рішення про переривання вагітності, часто користуються послугами лікарів сусідніх країн. Популярною для таких цілей є Словаччина. Крім того, часто польки звертаються із прохання про операцію й до львівських лікарів.

Нагадаємо, в найбільших містах Польщі пройшли протестні акції у зв'язку з законопроектом про повну заборону абортів, прийнятим Сеймом в першому читанні.  Законодавець називає плід виключно «зачатою дитиною», а переривання вагітності – «дородовим убивством». Представники правлячої партії Польщі направили на розгляд менш радикальну версію закону про аборти, однак законодавці проголосували проти розгляду документу.

Як повідомлялось, раніше Митрополит московської церкви в Україні Олександр Драбинко закликав заборонити аборти на законодавчому рівні.

Читайте також: Як аборти розкололи Польщу. Висновки для України


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: